Diastáza - ťažkosti

19. feb 2023

Mali ste niektorá pri diastaze aj nejaké ťažkosti? Mohla by spôsobovať nafukovanie čriev?

monikamarmon
19. feb 2023

Tak to by zaujimalo aj mna, lebo teda diastazu mam a teda mam aj problem s travenim a nafukovanim.. Len osobne si myslim ze to vobec nema ziadny suvis kedze diastaza ze rozostupenie svalov a tie nemaju s travenim nic... 😏

autor
19. feb 2023

@monikamarmon ja ešte neviem ci mam diastazu, budem zajtra volať fyzio nech by mi to pozrela. Ale keď si hmatam brucho celé ho mam také zvláštne, ja neviem. Samé hrbolceky a také mam pocit ze ochabnuté to svalstvo. Z nafukovania mam tiež tie čreva nejaké ubolene. Už mám aj gastro pobehane, tam nič extra nezistila. Tam už ozaj neviem

monikamarmon
19. feb 2023

No skus si lahnut pokrc nohy, daj si jadnu ruku za hlavu a ako keby sa chces zdvihnut k noham,druhou rukou nahmataj tesne nad pupkom, zatlac si tam a uvidis ci tam mas dieru alebo trhlinu, to ucitis.. Len skratka to brucho musis mat napnute. Hrbolceky urcite nebudu diastaza, to bude uplne daco ine.

monikamarmon
19. feb 2023

No ja mam diastazu a pomale travenie tiez som pisala na forum lebo som uz zufala, z coho, vsetko som skusila.. A nic, nafukuje ma strasne, na wc idem raz za 3 dni a strasne ponalicky mi travy.. Ide mi tk na nervy.. Na gastre vam nic nedala neodporucila?

autor
19. feb 2023

@monikamarmon na gastre mi zistila laktózovu intoleranciu, ale napriek tomu ze som držala bezlaktozovu dietu tak zmena žiadna. Tak som jej zas volala, zistila mi premnozene bakterie v tenkom čreve, dala mi atb ale tiež žiadna zmena. Tak mi kázala držať dietu. Ale mňa nafukne už aj z vody mam pocit. A teraz keď mám to brucho také zvláštne aj ubolene tak ma napadlo ci to nemôže byť svalovina nejaká poškodená alebo co.