Ahojte, myslite ze je mozne predísť vzniku diastázy po pôrode?
Co najviac pomáha? alebo čo môzem spravit v tehotenstve pre to aby som sa jej vyhla?
mate skusenost?
(ide o moje prve tehu, cely zivot som stihlej postavy, ale nikdy som nejako nešportovala, iba rekreacne)
dakujem 🙂
no cvicit pred tehu uz nestiham 😂
Ja som cvičila pred tehu, dokonca aj prvé dva mesiace, kým som zistila, že som tehotná a diastazu mám. Diastaze sa bohužiaľ neda predísť.
@orangiiina a cvicenie po porode pomohlo?
Hlavne v tehu necvicit brucho ( brusaky atd) to diastazu moze zhorsit. Po porode su na to speci cviky a tie do daju pekne dokopy
a myslite ze diastaza je aj geneticky dana? napr. ked moja mamina po troch detoch nemala nikdy diastazu a to nikdy necvicila..tak nehrozi ani mne?
ja viem mozno prehanam ...ale ja sa tej diastazy bojim asi viac ako porodu samotneho🙈🙉
ja mam diastazu a mne to nevadi,lebo mam chude brucho aj s diastazou,nejako ma to neobtazuje a ani neprekaza.Ked budem mat cas mozno aj zacnem cvicit;)
tiez mam diastazu,ani som nevedela,ze sa to tak vola,az v kupeloch mi sestricka hovori,ze kedy sa mi spravila...stale som si obzerala brucho ze aka mi zostala vypuklina,maly bol otoceny hlavickou hore,mala som sekciu a myslela som,ze mi to tak otlacil 😝 aka som len truba,som po porode 11 rokov a mam dojem,ze sa zvacsuje,ako pomaly priberam
Podla mna sa tym vobec nemusis teraz trapit. Ak by sa ti aj pritrafila, poriesis potom. A hlavne nestresuj ani hned po porode. Niekolko tyzdnov tam ta medzera este normálne je. Ja som mala na vyse 4 prsty este asi 6 týždňov po porode. Stiahla sa sama na nieco cez jeden prst. Bola som u fyzio potom
Neviem preco sa jej bojis, ja som mala diastazu skrz naozaj velke brusko na 4 palce. Teraz ju mam po roku cvicenia uzavretu, brusko ploche ako modelka. Ta diastaza je naozaj bezna a dobre je si to dat hned po sestonedeli vysetrit a nieco s tym robit.
Veľa robí aj genetika, strava. Kamoška športová la pred tehu, aj počas tehu nemá ju. Ja nešportovec, mala som, no zverila som sa do rúk odbornika a je to ôk. Kamoške pomohla až operácia, abdominoolastika, no brucho už nema ako pred tým. Záleží aj od veľkosti diastazy. 2-3cm sa, dá upraviť, no ona mala už normálne až,, dieru,, v bruchu.
@snezienkaaa82 veď to, že s niektorými sa bohužiaľ nedá už nič iného robiť ako si ich dať operovať a spojiť tak poviedac na novo
@22patricia22 ak sa s tým už beda nič robiť, je to posledná šanca. Chirurgov mame šikovných,, je to síce veľká operácia, no s peknými vysledkami, pretože z diuastazy, plynu aj iné problémy, neskôr.... Kamnatatka je vysoká, pribrala 20 kíl,, rýchlo síce schudla, no brucho mala pomaly, až pri stehnách...
Ja si myslím že aj sčasti áno.
Moja mama po dvoch deťoch postava super, bez strií a diastazy.
Ja po dvoch deťoch bez strií, diastazi a bruško ploche (cvičím), mladšie bábo má päť mesiacov. Nekremovala som špeciálne brucho, občas krémom na telo ale nič speci.
Kamoška kremovala celé tehotenstvo, zaplatila za krémy majland a strie ma riadne a vznikli týždeň pred pôrodom. Elastika kože robí veľa. Ale v Tom aj genetika
@diamond007 a cvicila si aj pred tehu? alebo iba po porode?
Rok pred prvým tehotenstvom už ani nie, boli iné starosti. Ale telo si pamätá. Po prvom pôrode som po roku cvičila intenzívne kvôli vydrži Fitshaker, to mi veľmi vyhovovalo a v ďalšom tehotenstve jogu a teraz po pôrode som začala opäť. Ale mne sa cvičí ľahko, tehotenstvo som nemala nikdy zle a pracovala aj sa starala o záhradu do pôrodu
@janusab viacere, ono to je pomerne komplexne, lebo na lacno sa cvicia prve, potom strecha, pritahy noh, hlavne tam treba trenera alebo terapeuta, co ukaze ako dychat. To je mimoriadne dolezite. Preto na nejake online ako fitshaker pre vsetkych moc nie som, sice mam trenerku online, ale individualne. Lebo mna ucila aj ako spravne v stat z postele, zo zeme, ako nosit dieta
V tehotenstve setri co najviac priame brusne svaly, napr vstavaj z lahu z postele cez bok cize bocne brusne svaly a podobne. Rovnako plati, ze cim vacsie budes mat brucho tym ti rastie aj moznost, ze budes mat disatazu, ale teda velkost brucha sa nie vzdy da ovplyvnit 🙈
Nevyhnes sa tomu, prvy porod prirodzene po sestonedeli som bola rovna ako doska , ziadna distaza nic chodila som do prace cele tehu cvicila som a na zaklade toho som mala tazky porod
Druhy porod po 5 rokoch SEKCiA distaze sa pri sekcii nikdy nevyhnes je to narusenie 5 vrstiev od koze az po maternicu masaker mam odfotene :D
Po porode po sestonedeli teraz som mala brucho ako v 8 mesiaci plakala som bola som zufala diastaza na 3 prsty aj viac som rok po porode a mam diastazu na prst co je nic uz , no nrzbavim sa uz toho nezufaj budes mat dietatko
Prva fotka pred rokom som.po.porode asi mesiac a pol
Druha fotka teraz rok a mesiac po porode 🙂
@mon1806 ja mam 2 sekcie zasebou a nemala som diastzu ani po jednej 🤷🏼♀️
@milanemila tak to ste stastna zena proste svaly sa pd seba oddelia
Cvicit pred tehu aby sa tie svaly vedeli potom dat do povodnej polohy sami. A potom.po porode az cvcit cviky priamo na to, mie su zloziteva ani casovo narocne