Diastáza po pôrode

kikaham
28. apr 2021

Ahojte , mám 22 rokov som v 30 týždni tehotenstva ...a mám obavy z diastazy po pôrode ...viem že vždy tam po pôrode nejaká je to brucho trvá kým sa dá opäť dokopy ale čo som čítala tak tá do 2cm je v pohode a dá sa cca do Konca šestonedelia dokopy ..a ta čo presahuje 2 CM už nieje ok ...tiež je rozdiel keď sa tie svaly na bruchu iba uvoľnia alebo odtrhnu a potom môže žena robiť čo chce proste sa jej tie svaly na bruchu dokopy nedajú a diastaza ostane...a tak ma zaujíma ako ste to mali by po pôrode ..či záleží aj od veku že ja ako 22 ročná mám menšiu šancu ju dostať ...alebo záleží od váhy ...pribrala som dosť počas tehu vážim 90 kg ale bruško zatiaľ nemám nejako extra veľké ...za koľko cca sa vám dalo bruško od pôrodu dokopy alebo ako ste to mali vy prip. Trpeli ste distazou?? Ďakujem ☺️

petka_3
28. apr 2021

Závisí od genetiky.
Teraz to ani nezistis. Po šestonedelí si sprav test a.uvidis, či ju máš. Hlavne necvic skladačky a podobne veci, kým si to neskontrolujes, lebo to ju veľmi zhoršuje.

gertrudka222
28. apr 2021

Mam diastaziu, cvicila som spolu s fyzioterapeutou a velmi mi pomohla, trva to ale dlho, kym sa to da do normalu 🙂

nevenka
28. apr 2021

@kikaham zavisi aj od stavu brucha pred tehotenstvom. Po tehotenstve sa urcite treba nakontaktovat na dobreho fyzioterapeuta. Nie kazdy sa tomu tak uplne rozumie. Ja odporucam pohladat na FB Moniku Srenkelovu a postudovat, popytat sa. Robi aj kurzy. Nejde len o cviky, ale celkove fungovanie. Ja mam 3 deti, diastazu nemam, ale oslabenu stenu brucha ano. A aj pri tom sa neda hocico cvicit. Ja uz len podla toho, co ma naucila na kurze.

mala_zabka
28. apr 2021

@kikaham Ahoj, diastáza sa mi urobila po 2. dieťati (obvykle vzniká po 2.), som len o niečo máličko staršia, takže na vek by som sa byť tebou vôbec nespoliehala. Každopádne skús si prípadne vygoogliť mamacore, sú to video kurzy presne cielené na ženy po pôrode - diastáza, bolesť chrbta, panvové dno... 70 dňový kurz, pričom prvých 7 je zadarmo a následne sa človek rozhodne či si zaplatí zvyšných 63. Ja som do nich šla... Videá sú tvorené fyzioterapeutmi. Majú to fakt kvalitne spracované, denne niekoľko videí, všetko podrobne vysvetlené a navyše sa s nimi fakt dobre komunikuje, vždy poradia a aj povzbudia 😊

elisse247
28. apr 2021

@kikaham mám 23 rovnako som tak pribrala kilovo popritom brucho som mala veľmi maličké a diastáza veľká. Cvičím ale samozrejme je to beh na dlhšiu trať, aj keď sa mi vyjadrili že lepšie by bolo to odstrániť operačne. Ja dúfam ale že cvičenie zaberie, no treba zvoliť správne cviky s fyzioterapeutom alebo proste s človekom ktorý sa tomu venuje.

kiki68
28. apr 2021

Trva to a chce to pomoc, ale da sa to dat dokopy. Dooonca aj chirurgicky