Diastáza a pruh (hernia)

pumaamravec
31. okt 2024

Ahojte, pri tehotenstve sa mi spravila diastaza a pruh, cakala som v nemocnici Bory rok na operáciu a stale ma len posuvali a operaciu rušili... Dost sa mi to natiahlo, je to bolestive, nemozem uz dlho normalne cvičiť, dokonca aj ak prejdem viac ako 5tisic krokov mam pocit ze mam zabodnuty noz v bruchu 😔Mam 174cm a 79kg a brucho jak v polke tehu🤦‍♀️
Teraz idem na vas s otázkou, mam termin na súkromnej klinike, lekar odporuca rez okolo pupku ktory schova pod kozu, no zaroven laserom oddelit kozu od svalu a tuku aby ju vedel natiahnut spravne po zositi, bude to celkom velka plocha skrz veľkosť pruhu a diastazy, na týchto miestach teda budu popaleniny, 2 mesiace hojenia. Velmi sa toho bojím, zaroven uz sa chcem dat dokopy ako som bola pred detmi ked som bola velmi aktivna. No znie mi to prilis bolestivo, ak ste niektoré riesili pruh a diastazu riesili vam to takto? Zosit diastazu chcem, 2 deti mi stačia 😊
Chirurg to nazval podminovanie brucha laserom+rez.
Ako ste sa cítili po takejto alebo podobnej operacii? Pripadne naozaj treba 2 mesiace na zahojenie, da sa aspoň zcasti skôr starat o rodinu a domacnost?