Diastáza a plánovanie tehotenstva

livia32102
6. máj 2021

Ahojte ľudkovia .. chcela by som sa spýtať či máte s týmto niektorá skúsenost. Som po pôrode rok a pol ...v tehotenstve som zistila že mám pruh a po pôrode sa mi spravila aj diastaza ...čaká ma operácia ...no čítala som že sa neodporúča ísť na operáciu diastazi keď ešte plánujeme detičky ...je to pravda? Za každý názor dakujem

maminka142
6. máj 2021

@livia32102 ja mam tiez diastazu a soravnym cvicenim sa da diastaza zmiernit až "vyliečiť".. Chodila som ku fyzioterapeutke a chce to len pravidelne cvičenie..
Určite by som operaciu neabsolvovala najmä ak este chces deti...

plnenapaprika
2. okt 2021

@maminka142 Ahoj, prosim Ta, mozem sa spytat, Ty si dokazala cvicenim naozaj diastazu odstranit?
Ja som dost zufala, ked sa na to pozeram 😐

evka64
2. okt 2021

@plnenapaprika da sa zlepsit az odstranit, treba cvicit a spravne dychat...ja som chodila na kurz k fyzioterapeutke

mirkaz156
2. okt 2021

@plnenapaprika mám za sebou konzultácie aj kurz u fyzioterapeutky Moniky šrenkelovej na FB má stránku rehab women. A je to u mňa tak o 80% lepšie zvyšných 20% ešte musím vymakať sama tréningom a trpezlivosťou. Takže áno treba kvalitnú fyzio a pôjde to.

plnenapaprika
2. okt 2021

@evka64
@mirkaz156
Dakujem baby za reakciu! trochu mi to dava nadej. Mala som rizikove lezala a potom cisara a brucho furt jak keby mi tam polka syna zostala 🤨

evka64
2. okt 2021

@plnenapaprika tak najlepsie s Monikou, aj ja som k nej chodila, pekne nauci co robit

mirkaz156
2. okt 2021

@plnenapaprika vždy je nádej. Ja som veľmi chudá a brucho som mala akoby som slona rodila. Mňa tak neskutočne boleli rebrá v tehotenstve že som neobstála neobležela neobsedela a všetci sa na mňa pozreli či som šibnutá že to nemôže byť také hrozné.
Pre mňa bolo. Až dlho po pôrode som si uvedomila, že môj problém nastal už vtedy keď ma boleli rebrá, lebo pravdepodobne ma vtedy boleli a trhali sa ki upnutia svalov brucha na rebrách 🤦.
Naozaj treba kvalitnú fyzio a dejú sa zázraky 🙄

maminka142
7. okt 2021

@plnenapaprika ahoj, určite sa zmenšila, ale ja a moja pevna vôľa je hrúza.
Viem, že by som dosiahla viac kebyže cvičím pravidelne ako ma upozormila aj fyzioterapeutka, že treba byť trpazliva a mat tie správne cviky. A ja cvičím len sem tam a som sama na seba nahnevaná 😔

yoxinka
7. okt 2021

@livia32102
Na Moniku Šrenkelovu mám aj ja veľmi dobré referencie, dve kamošky k nej chodili, z toho jedna bola po 4porodoch a brucho hrozné a veľmi jej to pomohlo. Ja mám diastázu maličkú (2cm), ale môj fyzio ma učil správne dýchať a cvičiť, potom som ešte bola u fyzio, ktorá sa špecializuje na diastázy a stavy panvového dna po pôrode a ona mi len ukázala ako ešte k tým cvikom zapojiť panvové dno. Isto treba hľadať fyzio a neriešiť operáciu zatiaľ.