Diastáza a hernia po pôrode - vypuklé brucho

16. dec 2021

Dobrý večer, chcela som sa opýtať na skúsenosti s diastázou a herniou po pôrode. Malý má už 9 mesiacov, po pôrode bola diastáza veľká na ako päsť. Teraz ju mám na jeden prst, ale k tomu mám herniu. No či bola diastáza na päsť alebo veľká na prst brucho vyzerá stále rovnako ako vo štvrtom mesiaci. Cvičím pravidelne rhb cviky, snažím sa správne nastavovať telo. No zaráža ma to obrovské brucho stále, aj keď som tu diastázu už ako tak vycvičila. Všade na nete nachádzam len fotky ako sa po správnom cvičení bruško zmenšuje.

kiki68
16. dec 2021

Neviem ci spravne cvicis, ono to chce stlacat to svalstvo pri vydychu. A musis to neskor zacat kombinovat. Diastazovy cvik a potom napr sviecka s mini nadvihnutiami zadku. Tam zabera spodne brucho. Ale ta hernia je na posudenie lekarom. Lebo tam sa nevyhnes operacii. Tu herniu nevycvicis proste.

autor
17. dec 2021

@kiki68 Bola som na konzultácii u lekára a vravel,že diastáza je veľká a aj hernia je veľká a obe budú chcieť zoperovať. Len ešte plánujeme druhé dieťa, tak až po ďalšom pôrode. Možno ,že necvičím dobre. Dýcham do rebier a do chrbta,ale pri výdychu nestláčam svalstvo. No keď som si skúsila ľahnúť na chrbát,pokročila nohy a pri výdychu zdvihla hlavu,tak tá diastáza už bola malá ,že som tam ledva dala prst. To na začiatku sa tam celá päsť zmestila. Cviky mám od fyzio no aj fyzio povedala,že to podľa nej nevycvičím

oriesok72
17. nov 2022

Hladam tému diastáza a hernia