Diagnózy na PN

8. okt 2023

Dobrý deň.
Aké sú diagnózy, s ktorými doktor vie pacienta vypísať na dlhšiu PN?
Chrbát, psychika? Ďakujem za info.

sasa1310
8. okt 2023

s takými, akými má daná osoba naozaj zdravotné problémy

viestta
8. okt 2023

Je to kazda, ktora neumozni pacientovi vykonavat jeho pracu

iv007
8. okt 2023

Zalezi ako dobre to zahras na toho lekara🫣

danyelia
8. okt 2023

...alebo záleží, aké dobré známosti máš s tým lekárom😎

bublinka1426
8. okt 2023

zas ma svrbia prsty, toto sa vážne niekto pýta? 😈

tykat
8. okt 2023

Ak chces "fejkovat" tak chrbat je taka istotka, napr. ischias sa moze vliect celkom dlho.
Psych.dg by som nepredstierala nech sa to potom s tebou nevlecie v zdrav.karte.

bublinka1426
8. okt 2023

@tykat A CO Ked poslu na krv ci na nieco, aby potvrdilo zapal? ved zapal sa neda len tak odlabat. ci?

tykat
8. okt 2023

@bublinka1426 pozri, ked ta to boli tak ta to boli. V zivote ma nikto neposlal na krv ked som mala ischias. A ze som ich za tych 50r par mala.
Ale kludne moze fejkovat aj napr.zapal trojklaneho nervu. Tam sa dg urcuje tak ze sa vyluci vsetko ostatne. Aj to som mala kedysi davno.

autor
8. okt 2023

@tykat mam nejaké psych. dg ako uzkostno depresivnu poruchu, soc. fobiu a tetaniu, ale za to mi pn asi neda, a ďakujem za komentár k veci

viestta
8. okt 2023

@bublinka1426 zapal sedacieho nervu nie je infekcia, tu z krvi zistis, su aj ine priciny zapalov

bublinka1426
8. okt 2023

@tykat preto som sa pytala ze mam problemy s chbrtom ( viem ze dnes ma asi kazdy) ako zistim ze to je prave toto. pricin moze byt vela.

bublinka1426
8. okt 2023

ak mas tie diagnozy co pises, smer vseobecny a nech ta posle za psychollogom/psychiatrom, on na zaklade sedenia posudi, ci mas byt PN ci nie.

tykat
8. okt 2023

Chapem, najlepsie je lekarovi presne povedat co ti je. Ak mas taketo problemy tak to ries so vseob + psycholog, psychiater.
Moja stara lekarka vzdy pacientom vravela ak si chcete oddychnut z prace povedzte to rovno, nech zbytocne nehladam chorobu. Kludne dala 10 dni PNku ak to clovek potreboval kvoli stresu. Aku dg pisala neviem, vyuzila som len raz.

tykat
8. okt 2023

@bublinka1426 ischias (tie moje pripady) bola silna intenzivna az pulzujuca bolest od zadku po zadnej strane nohy, nedalo sa sediet, stat, chodit, lezat. Kupel to zhorsoval, suche teplo bolo OK, brala som lieky na uvolnenie, vitaminy, infuzie, injekcie a ked to trochu polavilo tak uvolnovacie cviky (opatrne).

bublinka1426
8. okt 2023

@tykat ja mam toto iste a lekar mi daval len injekcie do stehna, zevraj opotrobovana ta hlavica. presne toto co pises mavam. potom mi to vyraza az do kolena zo zadu po stehenej kosti az tak ze vela x sa neviem ani pohnut ....
a najnovsie neviem ako spat lebo ani chbrat ani bok hrozna bolest
raz mam lepsie raz horsie

taktotedanie
9. okt 2023

Chrbat? Musis mat potiaze, zobrazovacie vysetrebia, liecbu ktors nezabera atd, neurolog vys, rehabilitacne atd
To nie len tak ze ti niekto da

31majka12
9. okt 2023

Šak keď prídeš a povieš že ťa seklo ....

tykat
9. okt 2023

@31majka12 ked mi seklo tak ja som.ani.prist nemusela resp.sa mi nedalo. Ledva som dosla na wc. Akurat som.zavolala dr. Cize hned PNka, manzel isiel po lieky a ku dr som isla az ked mi trochu uvolnilo.

31majka12
9. okt 2023

@tykat ja som volala lekárke a že ak sa mi dá mám prísť ,tak ma aspoň vyšetrila ,vtedy to bolo aj covidove obdobie este .
Moja lekárka je zanovita ona hocikomu len tak lieky nepredpise musí mať dôvod ,jedine ak by som bola pozitívna na covid ....