Diagnóza z MR - vyšetrenie hlavy

amajlik
7. feb 2022

Vysvetlí mi to prosím niekto? Ak sa v tom aspoň trošku vyzná... Ja som z toho už fakt mimo, lebo môj neurológ mi to vysvetlil tak, že dokopy ani nevysvetli, že o 3 týždne idem za neurochirurgom tak on mi to všetko pekne vysvetli. No ja som nespokojná....viem len to, že tam je likvor, ale čo ďalej....fakt sa v tom strácam..... Poradťe mi ak viete.
Stručný popis z MR hlavy:
Supratentorialne - obojstranné temporálne extraaxiálne prítomné s likvorom izosig. kolekcie vpravo tri najväčšie priemeru 18 mm, vľavo dve väčšie priemeru 24 mm.
Vľavo je SI priľ. mozgov. tkaniva vo FLAIR sek. zvýšená. Bez iných ložiskových difúznych odchylok signálu mozgového tkaniva. Vonkajšie likvorové tkanivá rozšírené.
Vonkajšia atrofia mozgu.
Ďakujem pekne

kacena4
7. feb 2022

nevi co presne pisu, nie o tam je ale tam likvor je ok. to je tekutika v ktorej je "namoceny" mozog. atrofia mozgu si najdes aj na googli

amajlik
autor
7. feb 2022

@kacena4 viem že likvor je tekutina ...len či tie hodnoty sú v poriadku, lebo som po operácii mozgu tak preto a bolesti sú veľké a atrofia mozgu viem čo je.... to patrilo k popisu spravy

slnko40
13. jún 2022

Dobrý deň . Chcem sa opýtať vedel by mi niekto s týmto pomôcť čo to asi znamená ?moja neurologička má dovolenku a tento popis poslala len môjmu obvodnému ...Mám sa niečoho vážneho obávať ?