Diagnóza hypotyreóza. Pribrali ste počas liečby?

lulusha
23. okt 2014

Ahojte maminky. Tento týždeň mi diagnostikovali hypotyreózu zo zápalu štítnej žľazy. Mám ju spomalenú, lekárka mi ihneď nasadila liečbu. Začínam nižšími dávkami lieku Euthyrox, postupne budem dávku zvyšovať a po 3 mesiacoch pôjdem na kontrolu. Máme, prosím, niektorá skúsenosť s týmto ochorením a s liečbou? Všade čítam, ako ženy pribrali desiatky kilogramov a to by som naozaj nechcela zažiť. Budem vďačná za každú radu, skúsenosť.

ervenka
23. okt 2014

Tu je skupina o SZ https://www.modrykonik.sk/group/2168/detail/ pribera sa hlavne, ak mas vysoke tsh a nizke t4. Pocas liecby by si mohla aj schudnut. Ale zazraky necakaj. Je to metabolicke ochorenie, s tym jednoducho nic nenarobis.

zuzana76
23. okt 2014

nie, nepribrala som zatial, mam ju uz diagnostikovanu asi 9 rokov, beriem L-thyroxin, to je to iste ako Euthyrox, resp. pribrala som asi 10 kg, na narmalnu vahu, kedze predtým som mala 43 kg pri vyske 165 cm a vsade mi trcali kosti, saty na mne len viseli a teraz mam normalnu vahu 53 kg

janickacrazy
24. okt 2014

Moja sestra má to isté, ona pribrala asi 10kg, ale ešte predtým, než jej zistili diagnozu, potom nemohla schudnút, stále bola na tej istej váhe, aj ked jedla málo. Schudla až po porode, nejak sa jej to pomenilo tie hodnoty a teraz má normálnu váhu, skor je chudšia, takže je rada.