Ahojte žienky, je tu niekto s diagnózou protrombínová trombofília G20210A? Zaujímalo by ma, čo sa mení na veci po zistení tejto diagnózy? Ja konktrétne som heterozygot a čakajú ma presne o mesiac testy na hematológii, takže neviem, čo ešte čakať. Vôbec netuším po kom som túto mutáciu zdedila, proteže ani jeden môj rodič sa nelieči na hematológii, ani netušia, ktorý z nich to je, dokonca ani staré mamky mi nevedeli odpovedať. U mňa sa to zistilo pri braní HAK, ktorú mám vysadenú už druhý mesiac.
Zaujíma ma, či sa pri tejto mutácii berú lieky aj za bežných okolností alebo len pri úraze?
Taktiež čo obnáša tehotenstvo s touto mutáciou?
Čítala som, že aj pri Covide sa musí táto mutácia riediť injekciami, nemá niekto skúsenosť?
Prípadne ako prebieha vyšetrenie na hematológii, na čo sa mám pripraviť atď. ďakujem vám vopred za akékoľvek informácie
@slnko93 Dobrý den já mám tuto mazací G20210A je to dedične po jednom z rodičov takto mi povedala paní doktorka lieky na to neberem chodím každý rok na odběr krve. Vaši rodiče nemusí vediet že maju mutací museli by zajíst na odber krve moji rodiče to tiež nevědia.
@slnko93 tieto lahsie mutacie ma dnes velmi vela ludi a netusia po kom 🙂 dolezite je, ze to zistili, aby pripadne vedeli nastavit preventivnu liecbu a pravidelne to monitorovat, na hematologii ti vezme krv a na zaklade vysledkov sa moze rozhodnut nasadit ti nejake lieky na riedenie krvi alebo aj nic a len to sledovat, v tehotenstve je potom mozne, ze ak to lekar vyhodnoti ako riziko budes si pichat injekcie, co sa tyka covidu, tak hematologicka mi spominala, ze tam teraz predpisuju injekcie nizkomolekularneho heparinu pri tazkej covid pneumonii, nakolko praskaju mini cievku v plucach, nesuvisi to ale uplne s mutaciami, kedze ludia len tak bezne nemaju vysledky tychto genetickych markerov, ja mam tych mutacii viac a ani som sa nezamyslala po kom, nikto v rodine nemal problem, tak to nik ani neriesil, ci ma alebo nema, taketo odbery sa nerobia preventivne kazdemu v populacii, ja beriem roky vessel due (na riedenie krvi, len preventivne) a chodim na kontroly kazdych x mesiacov, teraz v tehotenstve picham injekcie a kontroluju ma castejsie, na hematologii ti isto povie a mozno vobec ziadnu liecbu nebude treba