Diagnóza farby kože - vyrážky na lakťoch a kolenách

1st_time_mum
23. sep 2013

Ahojte,

chcela by som sa spytat ci sa niektora z vas stretla s diagnozou s nazvom "farby kože". To mi totiž dnes povedala kozna, na moje problemy kt. pretrvavaju uz asi stvrty den. Mam skarede vyrazky na laktoch, a uz aj kolenach a hankach. Velmi nesvrbia, len po "postekleni", ani nie su supinate, ani zacervenane, je to len dost skarede a rozsirene, mam pocit ze sa to roztahuje. Lekarka povedala ze to nie je ekzem, ani nakazlive, ani sa to nijak nelieci, len sa mam dalej natierat telovym mliekom ako do teraz... Vyguglit sa mi nepodarilo nic moc, len psoriaza a celiakia.. nechcem panikarit 🙂) Dakujem za postrehy.

1st_time_mum
autor
23. sep 2013

jaj, a este to vraj vznika "tlakom na pokozku" - ako keby som chodila po kolenach a laktoch cele dni 🙂 a vylucila som reakciu na nieco nove - ani praci prasok, ani oblecenie, ani zmena v strave...

rumkolka
23. sep 2013

@1st_time_mum no...v zivote som o takom ochoreni nepocula a rozmyslam ci si to pomenovanie tvojho ochorenia doktorka nevymyslela alebo pouzila nejaky zastaraly babickovsky nazov...kazdopadne ti neporadim kedze netusim o ake ochorenie ide,nemas napisany v sprave iny nazov?

alex666
3. aug 2018

@1st_time_mum Ahoj, toto je stary prispevok, ale aj ja mam nieco podobne. Vyrazky na hankach, kolenach a laktoch, farby koze, svrbi to iba, ked si to zacnem skrabat, inak nic. Uz som to parkrat mala, ale vzdy zmizlo same. Netusim, co to je. Pamätam si, ze som to raz mala na dovolenke v Thajsku. Zeby reakcia na teple pocasie?