Diagnostikovali vám poruchu pozornosti v dospelom veku?

25. jan 2023

Diagnostikovali niekomu poruchu pozornosti v až v dospelom veku? Riešili ste aj lieky alebo stačila psychoterapia? Mne bolo povedané, že ju asi mám a neviem, čo by som mohla robiť aby som mohla normálne fungovať. Ako sa odraziť?

malacibulka
25. jan 2023

Na Slovensku sa v dospelosti nediagnostikuje, lekar moze vyslovit len podozrenie. Bez diagnozy teda ani lieky nedostanes, psychoterapia je ta spravna cesta. Je mozne ze o par rokov sa smernice zmenia a dostanes aj lieky.

autor
25. jan 2023

@malacibulka tak to som nevedela, mne terapeut povedal, že mám ísť za psychiatrom

malacibulka
25. jan 2023

Psychiater ti vie liekmi poriesit pridruzene veci, ako napriklad uzkost atd. Smelo do toho.

autor
25. jan 2023

@malacibulka na úzkosti vôbec nemám, možno ľahšiu depresiu ale nechcem samodiagnostikovat. Myslíš, že sa dá porucha pozornosti zvládnuť psychoterapiou? Môj psycholog je taký že chce aby som na všetko prišla sama, ale ja by som už chcela aj nejakú radu, že čo mám robiť aby som sa trošku zlepšila v tom dennom fungovani. Som už frustrovaná z toho. A inak viem, že niektorí psychiatri kričia poruchu pozornosti u dospelých ndri antidepresivami je to pravda?

malacibulka
25. jan 2023

Konkretne postupy ti nepoviem lebo je to individualne u kazdeho klienta. Najlepsie je ked nechas diagnostiku na psychiatra. ADHD u dospelych malokedy chodi samo - ale nemusi to byt tvoj pripad.

teleskop
26. jan 2023

google

tofakt
17. nov 2023

Ahoj, ja s kamaratkou sme zacali podcast o ADHD, kde rozoberame aj to, co pomaha. Mozno si tam nieco najdes 💙 https://anchor.fm/cistychaos