Prosim mate niekto skusenost? Pomohli vam kvapky na znizovanie vnutroocneho tlaku?
Da sa s tym normalne fungovat a nebat sa ze sa mi poskodi ocny nerv? Vdaka za odpovede
Mám glaukóm na oboch očiach kvapkam si carteol, podľa jednej lekárky to mám genetické a narodila som sa s tým že mám tenké očné nervy, nikdy mi nenamerali zvýšený očný tlak čiže ten carteol mám preventívne
Podstatne je to uzivat
Lekar vas mal informovat o tomto ochoreni, je to progresivne ochorenie kvapkami sa da len spomalit nie vyliecit
S kvapkami je ten vysledok velmi uspokojivy bez kvapiek do par rokov clovek oslepne
@taktotedanie dobrý den, vy ste prosím ocna lékarka? Malá by som na vas pár otaziek. Dakujem Vám
@natalia3455 mozte
@taktotedanie před 2 lety se paní doktorce nezdál můj oční nerv, tak mě poslala na OCT kde zjistili asymetrii exkavace OP C/D 0,5, OL C/D 0,6. Jinak ostatně v pořádku, hodnota nervových vláken v normě, perimetr taky v normě. Brýle mám na levé oko -0,5 a na prave -1, mám mírní astigmatismus a syndrom suchých očí. Teď jsem byla na kontrole a je to pořád stejné, takže kontrola zas o rok. Jaká je prosím šance, že bych mohla oslepnout v důsledku zeleného zákalu když budu starší? Chápu to tak, že v mojim případě se jedná o normotenzni glaukom který se vlastně nedá nijak léčit, případně léčba kapkami nemusí být dostačující. Oční tlak mavam vždy pod 19. Ale mavam nízký krevní tlak, může to být příčina? Jinak nemám žádné zdravotne komplikace.Je mi 28 let. A nedali mi žádné kapky na to ... Moc se bojím
@natalia3455 exkavacia je vysoko individualna a samotny rozmer exkavacie nehovori o tom ci dany pacient ma glaukom
U vas glaukom nebol potvrdeny, aj napriek vacsim exkavaciam takze nie normotenzny glaukom nemate
Pokial by ste ho mali dostali by ste adekvatnu liecbu
Nezaoberala by som sa uz otazkou glaukomu a chodila na rocne kontroly
@taktotedanie děkuju vám za odpověď
Preto treba poctivo kvapkat.aby sa očný nerv nepoškodil.