Diagnostika poruchy autistického spektra u dospelého

8. máj 2022

Mám už pár rokov podozrenie, že mám poruchu autistického spektra. Povedala som o tom rodičom skôr než som mala 18, ale neriešili to), navyše moja matka má extrémne negatívny názor na psychiatrov, čiastočne aj na psychológov). Asi si to budem musieť vybaviť sama, čo je problém, lebo mám panický strach z vybavovania čohokoľvek telefonicky a e-maily musím vždy dať niekomu minimálne 4-krát prekonať, či som ta nepodpísala blbosti. Na internete som nenašla skor žiadne informácie (ak som aj nejaké našla týkajú sa iba detí) ako postupovať a mimo internetu som dostala protichodné informácie; jedni hovoria, že to diagnostikujú iba psychiatri, druhí, že na to stačí psychológ.
Diagnostikuje to psychiater, alebo psychológ? Poznáte
aj niekoho konkrétneho (najlepšie Bratislava a okolie) (Najradšej asi súkromne. Som ochotná platiť len za to aby som nemusela volať obvodnej a ísť za ňou po výmenný lístok)

pribinak
8. máj 2022

Centrum Andreas

kluska
8. máj 2022

diagnozu moze dat len psychiater a na co potrebujes diagnozu? mozno by postacil len psycholog alebo nejaka dobra dusa co ta vypocuje..

kiki68
9. máj 2022

Odporucam Adept Zilina, clovek sa tam dostane skor ako do andreas. Uplne top je dr janosikova v trnave, len tam sa tazko dostat

kiki68
9. máj 2022

Este je potom v Cesku napr Nautis

kacena4
9. máj 2022

otazka skor je na co ti bude mat papier o tom ze si asperger (predpokladam ze nie klasiciky autizmus, to by sa riesilo uz skor) ja mam tiez crty nacitala som si knizky ako fungovat, pracovat... a podla toho sa riadit skor by ti mozno pomohol psycholog sktorym by si rozpravala o svojich "problemoch" a pomohol by ti ich zvladnut