Diagnostika helikobaktera

devilka1
2. apr 2023

Ahojte 🙂 mam podozrebie na tuto potvoru- helikobakter...objednala som si test z lekarne zo stolice...co ako vyjde pozitivny? Riesili ste to teraz niekto? Citala som ze sa to riesi aj hadičkou do zaludka ale to nechcem ako postupoval vas lekar.?? A tiež ci by si mala otestovat rodina s ktorou zijem alebo nie. Dakujem

vkatush
2. apr 2023

@devilka1 ja som mala pred pár rokmi. Test zo stolice a následne liečba bola kombo asi 3 antibiotiká + samozrejme probiotika, trošku ľahšiu stravu, hlavne čo sa mliečnych vecí týka, ak si dobre pamätám, no a trvalo to asi 2-3 týždne. Odvtedy nič.

floki1994
2. apr 2023

@devilka1 ak bude pozitivny treba k lekarke...ona este asi vezme vzorku stolice aby to potvrdila...mne na to nasadila 3kombinaciu antibiotik...a helikobalter sa neda uplne zabit len potlacit...drzi sa v kyslom prostredi takze vynechaj kavu, vino, a ine kysle veci...treba aj stravu zmenit ak sa ti to potvrdi

natasa216
2. apr 2023

@devilka1 ahoj, mňa to držalo dlhé roky. Byvavalo mi zle, zvracavala som dosť často. Na podnet lekára keď už nevedeli čo so mnou ma poslali na gastro kde mi brali vzorky stolice, dýchacie testy a následne hadicu. Tiež som mala voči tomu odpor ale na druhej strane zistili mi tam viac veci ako len zo stolice (celiakiu, histamínovú intoleranciu atd). Potom mi nasadili antibiotiká a o 3 mesiace kontrola pretože helikobakter je na dlhé trate. Z rodiny sa netestoval nikto, len mamine začalo byť tiež dosť často zle tak sa už sama objednala na gastro.

devilka1
autor
2. apr 2023

Mne zle nie je vobec len sa mi neda vobec schudnut a mam stale povlak na jazyku biely a divnu chut v istach a tiez pažravosť

daniela2202
2. apr 2023

@devilka1 dá sa aj z krvi, alebo dychový test na gastre

dolynkag
10. júl 2024

@daniela2202 prosím a z krvi je presnejší ako zo stolice, neviete náhodou?