Ahojte. Chcela by som sa spytat. Už dlhé roky uvažujem nad tym či nemam bipolarnu alebo hraničnú poruchu osobnosti. Ako mala som chodievala ku psychologicke kvôli rodinným záležitostiam a aj zdravotným. To je na dlhé rozpisovanie konkrétnejšie keby som pisala. Potom som prestala chodiť ku psychologicke. Psychologicka ma poslala ku psychiatrovi s tym, že by mi nasadili lieky, lebo mi nemá ona ako pomôcť inak, ale naši odmietli, lebo sa toho bali. Teraz ked tak uvažujem, vela ludi či už z rodiny alebo kamarati, mi povedali, ze mám náhle zmeny nálad, hnev, smiech, plač, hnev atď. Obcas si to uvedomím neskoro, ale dám za pravdu. Neviem to potlačiť a niekedy neviem spracovat svoje emócie a potom urobim niečo čo potom ľutujem. Niekedy je to lepšie, niekedy horšie. Ako menšia som mávala aj depresie. Vela krat bola pre mna problém hygiena alebo taketo základne veci. Teraz to mávam tiež. Ale hlavne ma trápi to, že ja vydržím žiť z 3 hodín spánku. Dennodenné. Niekedy to neviem ovplyvniť. Mám tak zaneprázdnenu myseľ a mám pocit že nic nestíham a na nic nemam cas, taktiež veci odkladam, poviem že upracem dnes a neupracem 4 dni po sebe, nejak sa psychicky nedonútim. Všetko ma trápi, aj ked je to maličkosť, hrozne veci prežívam. Aj ked asi nie su až take hrozne. Vedeli by ste mi povedať ako sa taketo veci riešia? Pripadne kto robi takúto diagnostiku? Na koho by som sa s tym mohla obrátiť, ked mam podozrenie? Je mi o tom blbe rozpravat. Veľmi ma to trápi. A chcela by som to riešiť? Pripadne ak by ste mi vedeli ešte poradiť, aké sú cenníky? V tejto oblasti?
@sajinkaa ja mám BAP...3 hodiny spánku tiež poznám, určite by ste to mali konzultovať s psychiatrom, nasadí vhodnú liečbu, nemusí hneď prvýkrát, rovnako ako prvýkrát hneď nepovie že máte túto a túto poruchu
ja určite po mojich skúsenostiach len môžem dať radu že choďte, nehanbite sa a budete neskôr vďačná sama sebe 😊
psychiater je zadarmo, treba len vyriešiť u obvodného lekára výmenný lístok, a tiež treba nájsť psychiatra, ktorý je ochotný riešiť a vypočuť si