Diabetes - meranie cukru

18. dec 2021

Zienky ktoré máte diabetes alebo vás partner ho má, a máte senzor na merianie cukru ako dlho Vám vydrzi jeden senzor ? Viem že by sa mal každých 7 dni menit ale viem aj že sa da okabatit a poslúži viac. No manželovi stále po cca 8-9 dňoch píše že má chybu a musime menit. Pýtam sa lebo je to dosť draha záležitosť a dať cca 200€ mesačne na senzor je fakt veľa. Ale manžel si neuvedomuje hypoglikemiu a tento senzor je pre nás vykúpenie. Ďakujem za každú reakciu.

struhanka
18. dec 2021

Ak manžel trpí syndrómom neuvedomovania si glykémie, má nárok na určitý počet senzorov. Konzultujte to s jeho diabetológom.

autor
19. dec 2021

@struhanka áno to viem , ale mám info že by mi zobrali vodicak. Čo je pri jeho práci nepredstaviteľne.

elenita
19. dec 2021

Ahoi, da sa ten senzor pouzit aj 2x. A to tak, ze po tom tyzdni snimes len to "vajicko,", nie cely senzor, das ho nabit, a ked ho pripojis naspat k senzoru, v telefone nastavis, ze je to novy senzor. On dokaze este tyzden normalne fungovat. Ale potom uz treba menit aj senzor.

andrejkap123
19. dec 2021

O com tu prosim rozpravate? Vsak je asi 10 druhov senzorov a zivotnost od 7 dni cez 10 po 14 dni. Nie kazdy sa ta zresetovat a nie kazdy vyzera ako vajicko 😫😂. Treba si trochu o tom nastudovat.

erickatt
19. dec 2021

Noo aj moj sa toho boji, ak pride o papiere jev prdeli. V poslednej dobe ma nejak často hypo a uf, sem.tam to jeo drzku

struhanka
22. dec 2021

Aby manželovi vydržal dlhšie senzor, podstatné je, aby mal viac - menej ustálenú hladinu cukru v krvi celý deň. Odsledovať si, po akom jedle mu cukor klesá/stúpa, po akej aktivite. Nepíšete, či je na perách alebo pumpe, či je 1., či 2. typ. Senzor by mu mal indikovať pokles, takže je lepšie ešte predtým, ako nastúpi hypoglykémia, aby si niečo zajedol/vypil, a tým pádom jej predišiel.