Ahojte,mam zvysrny cukor,(7,5),zatial bez liekov,o 3 tyzdne odber,vie mi prosim niekto napisat ako upravit stravu,coho sa stranit aby som sa vyhla liekom(mame diabetes v rodine) a takisto ako znizit tu kyselinu dakujeeeem velmi
@digehe je mám gestacny diabetes a hodnotu cukru som mala 8,4 a povedali mi, že na starobu sa tomu nevyhnem 😕 hlavne upraviť tu stravu, sacharidy minimálne (ryžu a zemiaky vôbec nejem lebo mi zvyšujú cukor viac ako ovocie) a hýbať sa. Treba si odsledovať čo ti robí dobre a po čom sa ti cukor zvýši. Ja si meriam 6 x denne pred a po jedle.
Kup si glukometer. Da sa aj za 20eur a si to slefuj. Najviac mucne jedla zvysuju, cestoviny. Pozor aj na omacky s obchodu. Kecup, horcica, majoneza vsade je cukor. Dokonca paradakkove pretlaky treba citat. Citat vzdy zlozenie. Aj slane tycinky obsahuju cukor. Jest ptavidelne. Kazde 3 hodiny. Vela zeleniny ta znizuje cukor ktory je v jedle. Ovocie s mierou ale radsej si kupit biely jogurt a ochutit ovocim ako kupit ochuteny. Ak je chut na sladke. Kolac, palacinky s gastanovej muky a osladit datlovy sirupom napr. Namiesto cukru odporucam xylitol. A najlepsie je super zacat pit aloe vera gel. Ak mas 7.5 cukor tak pri pravidelnom piti ti to pomoze a aj kyselinu mocovu upravi. Pripadne reishi aj ten je duper aj na onko veci. Napis mi poradim. Mala som tirz problem. Ostal mi po tehotenstve no teraz pekne udrzujem. Lekarka mi chcela dat lieky no odmietla som. Po dokladnom vysetreni zistila ze si to fakt udrzujem dietou a doplnkami.
@digehe Ahoj 🙂 zrovna jsem před pár dny posílala švagrovi tenhle odkaz http://tajemstvizdravi.cz/kyselina-mocova-v-krv...
Ve spodní části tam máš krásně vypsaný potraviny kterým by ses měla vyhnout a který jsou naopak dobrý, tak to snad pomůže.
@digehe lieky sa už nepredpisuju... budeš určite len na diete, obmedziť sacharidy, biele pečivo vymeniť za celozrnne a jesť 6 x denne malé porcie. Hodnota cukru býva do 7,8 čiže 7,5 máš podľa mna ok.