Detralex - vedľajšie účinky

lukas2323
15. dec 2020

Chcem sa opýtať či ma niekto skúsenosti s týmto liekom... ma roztahovat cievy a posilnovat ich... mne spôsoboval nahly pokles tlaku az do kolapsoveho stavu kedy som strácal vedomie a odpadaval a následným náhlym prudkým zvýšením tlaku v krvi a silnými bolesťami hlavy popraskanymi zilkami v oku... liek píše že môže spôsobiť závraty ale až do takýchto rozmerov by nemal spôsobovať... už ho nepoužívam popraskané cievy v oku mám už 5 mesiacov lekári nevedia čo s tym... len sa chcem podeliť či niekomu robil podobne ťažkostí a upozorniť na to nakoľko liek ktory ma byť podľa doktorov úplne bezpečný mi spôsobil veľké ťažkostí s cievami... ma niekto podobnú skúsenosť? Ďakujem

vulka
15. dec 2020

Mama to užíva dlhodobo a veru takéto účinky to na ňu nemá.

simca06022011
15. dec 2020

no moja mam ho uziva dlhodobo a v pohode, a mne ... davala som si ho viac menej prilezitostne, odporucil mi lekar tak mesacnu kuru atd... ked mam problemy. Ale ja mam neskutocne opuchy z nich a bolesti hlavy a aj bolesti az fakt zacervenanie oci (to som si ale nikdy nespojila s tym). Malo by to pomoct zilam, cize nohy by ma nemali boliet.. Ale figu. Myslela som si, ze si to namyslam, lebo zopakovalo sa mi to pred par rokami takto asi 2x po sebe, ale pred cca mesiacom som ho zacala brat a hned toto vsetko co opisuejm zacalo... cize vidim, ze to nebude len tak.

jajamalka
15. dec 2020

tiež som ho užívala a žiadne vedľajšie účinky som nepociťovala.

dievcacitajucelist
15. dec 2020

Užívala som ho počas celého tehu a v pohode

mpg
15. dec 2020

To by bolo treba oznámiť obvodnej, lebo takýto účinok by Detralex nemal mať, ja ho užívam striedavo s Mobivenalom už okolo 5 rokov, ale môže byť za tým nejaká iná dg. napr. dlhotvrajúca cukrovka, pri ktorej sú cievy už zoslabené alebo niečo iné

nenne27
16. dec 2020

Uzivala som asi 3 mesiace a nemala som ziadne vedlajsie ucinky, kamaratka uzivala a mala neskutocne zaludocne problemy

lukas2323
autor
16. dec 2020

@simca06022011 no ono mňa bolela hlava koly tomu poklesu a nahlemu vystreleniu vysokého tlaku roztiahlo cievy všade aj pri mozgu preto tá silna bolest hlavy a za očami popraskali cievy lebo bol veľký tlak na zily za očami... obvodný obhajoval liek rovnako ako môj cievar vraj to nespôsobuje kolaps veľa lekárov to obhajuje nehovorím že to priamo spúšťa ale mne to spôsobilo katastrofálne následky na zdraví... potom po prečítaní lekarskych správ aj cievar uznal že môže sa vyskytnúť zlá znášanlivosť na liek ovsem v tom momente to už bolo jedno...

lukas2323
autor
30. dec 2020

@mpg vies co pred pol rokom mi robili krvne testy glukozu v krvi som mal v norme tak neviem ci sa moze nahle takto zmenit je pravda ze cholesterol mam zvyseny tam to vraj tiez moze komplikovat vystelku cievy ale je aj pravda ze pred rokom som upravil stravu na vyrazne lahsiu co sa prejavilo aj 10 kg dole... jedine co ma este napadlo ci sa po operacii krcovej zily nemohlo dojst k nejakemu zapalu zil hlavne tych mensich pretoze po operacii som mal kontrolovane vzdy len hlavne arterie na nohe a na bruchu... nejaky krvny obraz mi nerobili nikde...