Ahojte. Viete mi poradiť ako na detoxikáciu organizmu? Dlhodobo sa cítim unavená, tak sa snažím postarať sa o svoje zdravie. Rada by som sa vyhla hladovke. Je to možné aj inou cestou? A efektivnou? Je to v poriadku podstupovať to v tomto ročnom období?
Skôr na jar, marec apríl maj, odporúčam detoxikaciu pečene pestrecom marianskym
Teraz nie telo má čo so sebou robiť v zime aj bez stresu z detoxu.Sme viac unavení, chori, malo d vitamínu serotonínu🤪
Skôr ma jar a čo myslíš pod detoxom?ja by som pila zihlavovy čaj, obmedzila alkohol, kávu, sladkosti a pohyb pohyb a len dobrá strava čerstvá zelenina, nejaký zinok...sauna žiadne hladovky
DEtox je vhodnejší na jar nie takto cez zimu. Ale každopádne to bude viac čistej vody, žiadne mäso, veeeľa zeleniny a ovocia. Poprípade existujú ešte také náplaste na chodidlá.
Skús bylinkové čaje na očistu tela. V zime je dobré piť masala čaj - zázvor, kardamón, klinček a štipka škorice + čierny čaj s kokos mliekom. Koreniny prečistia a ozdravia črevnú mikroflóru, chránia pred zápalom, vírusmi .. zahrejú v zime telo.
Jedz ľahšie večere husté zeleninové polievky s proteínom - kúsok mäsa, bryndza ...
Sladké nahraď ovocím + Probiotiká, pridaj potraviny obsahujúce omega3.
na detox tela máme pečeň,ľadviny a črevá.
Ja by som si najprv zmeral na diagnostickej váhe parametre váha, svaly,kosti,BMI atď.A podľa hodnôt upravil stravu a zaradil nejaké cvičenie kľudne aj chôdza denne kroky hoc čo vyhovujúce.
Na detox mas oblicky a pecen
Ziadny iny detox neexistuje, iba nieco co je reklama a co chcu od teba peniaze penize a penize
Ak si myslis ze ta k zivotu preberie jacmen chlorela a pitie kurkumy s vodou tak akurat ta preberie ked budes utekat na zachod, ktory budes mat cely zeleno zlty inak nic…
Detox sa ti robi v tele celorocne. Ak si unavena pozri s na svoj rezim dna, jedalnicek, ci ma dost pohybu.
Treba čistiť Stukovatenú pečeň, črevá od pliesní, kvasiniek, zápalov Toxínov... ako prevenciu voči rakovine ... na únavu a posilnenie imunity.
Ľudia, ktorý sa starajú o svoje zdravie to vedia, autorka chce rady o detoxe a nie trápne nevyžiadané názory.
Veľa uvedomelých lekárov na západe, aj u nás sa vracajú k TČM a Ajurvéde, kde liečia podstatu choroby a nie len príznaky na čo predpisujú chemické lieky s desivými vedľajšími účinkami.
Začni sa zdravo stravovať a cvičiť. To je ten najlepší Detox 🙂