Deti po nádore

jankajamka
12. jan 2018

Zdravim chcem sa poradiť manžel mal operáciu v novembri našli mu nádor na semeniku odobrali mu jeden semenik doktor povedal že výsledky sú v poriadku netreba ožarovanie ani chemoterapiu bude len sledovaný.No a zrejme sa nám teraz pritrafilo vyzerá to že som otehotnela strašne sa bojím či to môže mať nejaké následky.
Prosím napíšte mi ak máte nejaké skúsenosti alebo čo si o Tom myslíte ďakujem vopred

katharines
12. jan 2018

Nerozumiem coho sa bojis? Akych nasledkov? Nie kazda rakovina je dedicna. Rakovina je multifaktorialne ochorenie, to znamena, ze musi posobit viacero faktorov, aby sa prejavila. Okrem toho, kedze doktor neindikoval chemo- ani radioterapiu, tak nador bol nezhubny a preto by si sa mala na babo tesit, lebo prave tvoj strach a stres mu mozu uskodit.

lenadka
12. jan 2018

@katharines ja si myslím že sa bojí následkov ožarovania a chemterapie.
Autorke poradiť neviem, mal by sa opýtať svojho lekára onkológa.

jankajamka
autor
12. jan 2018

@jankajamka bojím sa že či malinké nebude choré mať nejakú poruchu

katharines
12. jan 2018

@lenadka ved pisala, ze chemo a ani radioterapiu manzel neabsolvoval

lenadka
12. jan 2018

@katharines aha zle som čítala, tak potom neviem. 😊

pininka
12. jan 2018

Urcite to bude ok, to iste teraz prezil muzov bratranec, ale v brne, tam je aj ina starostlivost. Doktor mu vysvetlil ze vsetko je ok, aj co sa tyka deti. A to on absolvoval chemoterapiu. Horsie by bolo keby si ty prekonala nieco take. Sustred sa na babo a tes sa,ze po zlom obdobi nastane to najkrajsie.

katharines
12. jan 2018

@jankajamka pozri, vela parov riesi neplodnost a najma muzsku. Chodia na spermiogramy a ine. Takze je viacmenej zazrak, ze sa vam podarilo pocat aj s 1 manzelovym semennikom. A to, ci malinke bude, alebo nebude mat poruchu zalezi od mnozstva veci. Avsak je na tebe ci ho prijmes s radostou. Kazde dietatko je velkym darom, ktore citi ci je alebo nie je prijate. A aj keby bolo zdrave ako buk, ale bolo by nelubene a nechcene, nasledky si ponesie cely zivot.

demetria
12. jan 2018

Ak to bol nador zo zarodocnych buniek, je mierne zvysene riziko, ze podobny, nie nevyhnutne ten isty, mozu mat v dospelosti jeho synovia. Inac nehrozi nic🙂.

janinah
13. jan 2018

Prestaň panikáriť a teš sa na dieťa.Máme takto spolodené dieťa v rodine a je úplne zdravé už dospelé,takže ......
Nikdy nevieš či sa ti narodí zdravé dieťa,niekedy je nie celkom zdravé aj pri úplne zdravých rodičoch,dopredu to nik nepovie,ale nemáš dôvod kvôli manželovmu problému si robiť starosti.

adriana1980
13. jan 2018

Môj manžel mal rakovinu semenníka, v auguste 2008 mu ho vyoperovali. Tak isto nemal ani ožarovanie, ani chemo. V decembri 2008 sme počali našu Paťku. Je trošku hlučnejšia, ale to ževraj má po mne 🙂 Inak je úplne zdravá, šikovná, učí sa na samé jednotky 🙂

mpg
14. jan 2018

@jankajamka To nikto nebude vedieť s istotou povedať, či bude dieťa zdravé, ale obyčajne sú tieto deti zdravé, ale v genetike sa im prenáša gén, ktorý sa niekedy môže ale aj nemusí prejaviť.

jankajamka
autor
15. jan 2018

@adriana1980 to ste ma potešili dakujem

beky1813
15. jan 2018

Ved v inej teme pises, ze mas do menstruacie 8 dni a ci uz mozes testovat, ci je sanca, ze sa nieco ukaze. Tak potom neviem, zbytocne sa stresujes dopredu, ked ani nevies, ci si tehotna