Dermatitída

kika123kika
20. júl 2023

Ahojte sice je toto intimna diskusia no skusim nenasla som dermatologicke forum tak ma za to prosim neukamenujte. Mam na tvari respektive na brade flaky supe sa mi z toho koza. Ano u koznej som bola s tym aj 6x dala mi 5roznych masti nic nepomaha skor je to horsie 🥺 teraz som dokonca aj tehotna a ja uz neviem co s tym :/ som uplne zufala 🥺 buduci rok svadba a to do vtedy ako budem vypadat. Ide to stale dalej a dalej. Mam to uz aj na krajoch nosa a aj na cele medzi obocim. Uz som aj skusila cokolvek modra indulona, hojivy zazrak, calcium krem hoci co 😖 zuby si umyvam bezfluoridovou zubnou pastou aj tak to mam horsie a horsie. Namalovat sa nemozem lebo vypadam ako by mi koza isla spadnut ( nieze by som sa malovala no z casu na cas by som rada no nemozem 🥹) posielam aj foto. Tak ak mate niekto skusenosti bola by som vdacna dakujem 🙏🏻

domiklik
20. júl 2023

@kika123kika otázne je, čo ti predpísala doktorka, lebo to, čo si skúšala ty (hojivy zázrak, indulona) sú len premastovace bez účinnej látky... Boli ti robene aj testy? Ci opäť raz len pokus omyl? Ak máš ig, skus profil Dr Karolína baumgartner, ona sa dermatitídam a kožným chorobám dosť venuje, je to mladá, moderná lekárka, chystám sa k nej v novembri... Skus

asia83
20. júl 2023

@kika123kika Ak ste naozaj u tej kožnej boli… Každopádne, hľadať kožnú dovtedy, kým nenájdete takú, ktorá vám pomôže. Ak to svrbí a nič nezaberá (aj od kožnej ?), už potom posledná voľba - lokálne kortikoidy v masti (na predpis).

kika123kika
autor
20. júl 2023

@asia83
@domiklik
Maste ktore som mala od dr: pimafucort, fucicort, fucidin a rozex. Rozex som dala raz viac krat nie pretoze to ma cele palilo ako svina scervenalo svrbelo. A dakujem mrknem na tu dr ona kde ordinuje? A testy ziadne ziadny ster nic. Sedi a len kuka no viete dermatitida tazko sa lieci raz ´epsie raz horsie ´enze ja to mam len horsie :/

asia83
20. júl 2023

@kika123kika Fucidin je kortikoid. Tak, treba naozaj navštíviť inú kožnú, možno vás nasmeruje na alergo. Držím palce.

katarina40
20. júl 2023

@kika123kika mne to skôr príde ako nevhodné maste ako popalena tvár z masti mala som to a vyzeralo to presne takto treba asi zmeniť masť možno aj v lekárni keby to videli poradili by niečo ...no každopádne treba vyskúšať

kika123kika
autor
20. júl 2023

@katarina40 urcite to nieke popalena tvar. Mam to uz roky ale mala som to len na dvoch stranach take cca pol cm flaky nic viec taz preslo raz vyslo opat. Toto uz su len varianty co mi na to kizna dala ale z tohoti ani jedna nepomahala :/

kika123kika
autor
20. júl 2023

@asia83 aj ja si myslim len nikde neberu :/ musim najst nejaku sukromnu kliniku ci co.

iceberg
20. júl 2023

Priatel ma nieco podobne, ale iba na brade,pri nose a oboci. Vacsinou mu pomahalo vyhybat sa citrusovym veciam v jedle, framikoin pomahal ako mast a hydratacne kremy, a pobyt na slnku alebo v solarku. Zhorsovalo cez, stresove obdobie a v zime ale nie vzdy, niekedy mu vydrzala ta plet byt pekna aj ceky rok sice tam bolo vidiet trosku naznak ale skoro nebadatelne.

domiklik
20. júl 2023

@kika123kika otrasné... Akože kašli na takúto "doktorku"... Ja mam dobre skúsenosti s mudr. Mohamed hemza bojnice, a to som bola stav mokvajuce rany po celom tele... Teraz chodím aj so synom tiež ekzematik

katarina40
21. júl 2023

@kika123kika ahaaa no lebo to vyzeralo ako popalena tvár ...no treba asi skúsiť inú lekárku možno pomôže lebo to treba riešiť