Depresívne stavy zo školy prekračujúce chvíľkové stavy

23. jún 2024

Ahojte. Ti co studujete/študovali ste.. mate depresívne stavy zo školy? Mam pocit, ze už to prekračuje normálne chvíľkové stavy..

lienka.7
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sella38
23. jún 2024

@lienka.7 a skusila si pripustit aj fakt, ze moze ist o pracujucu matku,ktora studuje popri zamestnani? Ja som takou bola a veru, bol to riadny zaberak a nie raz mi bolo do placu....
Ale ano, rypla si, denny limit splneny, mozes ist s usmevom na tvari na nedelny vylet 🙂

lienka.7
23. jún 2024

Ak máš nejaký problém, obrat sa na lekára. Mat depresívne stavy zo všetkého je dnes móda. Covid skončil, a s tym aj ulievaren, na ktorú boli mlady zvyknutý. A teraz keď sa majú opäť vrátiť do starých koľají majú chudacikovia depresie, ze? No aj ja by som mala ti poviem 👌

autor
23. jún 2024

@lienka.7 neviem či ste si všimli, ale už je par rokov po korone. Ak neviete o tom človeku nič, tak radšej nekomentujte pretože sa vám jedného dňa tieto priblble reči vrátia🙂

lienka.7
23. jún 2024

@sella38 po prvé, ak mám nejaký vazny problém, riešim to v prvom rade s lekarom, nie tu. V druhom rade, ako som napisala, pomaly všetci tu máme zo všetkého depresie, ze? A najmä mlady, lebo sa nevedia zaradiť normalne do zivota. A nebodaj im niečo povedať? No koniec sveta!

autor
23. jún 2024

@lienka.7 keď Boh rozdával empatiu, tak ste stali očividne veľmi ďaleko..

nelly234
23. jún 2024

A máš na tie depresie nejaký konkrétny dôvod (napr. nepríjemní spolužiaci) alebo vznikajú len tak?

autor
23. jún 2024

@nelly234 malo času, veľa učenia, už nemám energiu učiť sa, celé dni som za knihami, nebavi ma to pretože nemám čas pre seba poriadne. A ak ho aj mam, tak mi nestačí ten jeden deň voľna, pretože viem ze zasa pôjdem za tie knihy učiť sa...

heleninamama
23. jún 2024

Nikdy. Základná, stredná, vysoká - boli to najkrajšie časy môjho života. Bola som vždy výborná žiačka a milovala som chodiť do školy, učiť sa a uvedomovala som si to hlavne počas VŠ, keď som študovala to, čo som si sama vybrala.
V školských rokoch som bola dokonale šťastná, vtedy som ani nepoznala slová ako starosť, či problém. Veď som bola mladá, zdravá, plná energie, okolo mňa bolo plno kamarátov, láska, zábava, užívali sme si každý deň a robili sme si plány do budúcnosti...
A moje deti tiež chodia do školy radi, učia sa s ľahkosťou, výborne a dovolím si povedať, že ich to aj teší. A dúfam, že to tak aj zostane.

liz_lemon
23. jún 2024

kazde studium raz skonci, treba to tak brat, ze je to narocne, ale nie navzdy, treba zatat zuby, alebo ist cestou, odmenovania sa, ak nieco zvladnes

lavender94
23. jún 2024

@lienka.7 ak si si v živote neprešla depresiou, tak sa neozyvaj. Je to úplne bežne. Škola je omnoho väčší psychicky záber ako čokoľvek iné čo som ja v živote zažila. Či už práca, materstvo, rozne rodinne problémy, smrť starého rodiča… Všetko bolo pre mňa na psychiku omnoho menej náročné ako vysoká škola. Je vysoká škola a vysoká škola. Keď mi niekto zahlasil že mal skúšky za dva týždne hotové tak som mu ticho závidela, ale u nás na škole bolo úplne bežne, že ľudia skuskovali aj dva mesiace vkuse, ťahali si skúšky do semestra a veľa ľudí miesto 5 rokov študovali 6-7. Nebola som jediná, ktorá na to doplatila zničeným psychickým zdravím. A vtedy to ešte nebola móda. Ani teraz to nie je móda, len už nie je take ponižujúce to priznať. Keby v tom obdobi narazím na človeka ako ty, asi som na teba dala a ostala by som v depresii doteraz….

Autorka mne antidepresíva pomohli. Ak máš pocit, že to nie je len chvíľkové napríkad počas skúškového, a ze ti to zasahuje do života, poraď sa s psychológom. Možno bude stačiť aj ten

autor
23. jún 2024

@lavender94 písala som už viacerým psychológom a majú plno, alebo nie sú zazmluvneni s poisťovňou. Celu vš sa trápim ale toto je už extrémne niekedy naozaj..

lienka.7
23. jún 2024

@lavender94 ešte raz, pokial mam nejaký problém, riešim ho s lekarom. Lebo povzbudivé recicky, ktoré chc pocut tu na fóre mi asi ťažko pomôžu. Ci?
A samozrejme, že škola je náročná, zvlastn teraz pre mladých, ktorí cez covid obdobie nemali žiadne starosti, povinnosti, max.aby o 7:55 sa z postieľky presunuli k stolu za počítač. Učenie nič moc, vedomosti nulové, známky a maturita za nic. Aj ja by som mala depresiu keby ze sa teraz mam norme učiť a zaradiť do zivota, keď to predtým bolo iné leharo, to je pravda.
Pokial školu (vysoku) raz nezvládam, tak tam jednoducho nie som. Nie všetci musia mat VS, lebo na to majú.

sweaaa
23. jún 2024

Koľko rokov máš do konca štúdia? Teraz máš skúškové?

autor
23. jún 2024

@lavender94 mam ťažkú skúšku z ktorej som len zápočet spravila na 2.opravny... učím sa a zabudnem čo som sa naučila, je toho kvantum.

Najviac ma ubíja to, že nemám ani partnera, ani poriadne Koníčky, nerobím absolútne to čo má baví a k tomu mam tieto depresívne stavy za knihami. Niekedy už naozaj premýšľam ze odídem zo školy lebo to absolutne zničí moju psychiku. K tomu to nemáme najlepšie doma a ja už vážne neviem..

liv1
23. jún 2024

Mame jednu znamu a ich dcerke tak trocha preplo po rokoch studia. Preplo vlastne nie je idealne slovo, ale jednoducho vyhorela. Dokonca ked sme sa ucili na statnice, dekan nam rozpraval o dvoch studentkach, ktore nezvkadli zaverecne ucenie na statnice a nedopadlo to dobre. Ale predpokladam, ze sa potom z toho vyhrabali.
Ci je to skola, robota, deti, cokolvek vyhoriet moze hocikto. Vplyva na to viac faktorov.
Ked mas narocnejsie obdobie, je fajn vyvazit ucenie pohybom, dobrym spankom, socializaciou, pobytom vonku a aspon obcas si urobit radost a robit co ta bavi. Aj strava je v tomto ohlade velmi dolezita.

Tvoje mudre telo ti dava vediet, aby si robila veci trosku inak. Kym clovek nezazije nejake psychicke problemy, vie ist do uplneho vycerpania, nerozumie este vela veciam. Kto to zazije vie, ze sa treba setrit vramci moznosti.
Zacni brat magnezium kludne odporucanu dennu davku. Kup si nejake knihy na tuto temu, najdem ti nieco teraz hned meno neviem. Najdi si sport ktory budes robit aspon niekolkokrat do tyzdna a cerstvy vzduch a slnko su nutnost, plus tie veci ktore hore pisem.
Ak mas nejake zle myslienky, snaz sa ich stopnut skor nez sa rozvinu, radsej si pusti dobru hudbu, zaspievaj si, urob si dobre jedlo.
Ak budes mat pocit, ze to aj tak nie je idealne, objednaj sa k psychologovi, ten ti isto pomoze. Je dobre objednat sa vopred, chvilku zvykne trvat kym ludia dostanu termin

nelly234
23. jún 2024

Skús vždy po škole, keď beriete niečo nové si to doma prečítať, nie sa to učiť naspamäť, vyslovene to len pozornejšie prečítať, po hodine, keď už sa na to učivo nesústredíš tak automaticky začínaš postupne zabúdať, ale keď si to potom za chvíľu znova prečítaš tak sa ti to udrží v hlave, a potom môžeš s kľudným svedomím oddychovať. Pomáha napríklad nie vždy len čítať, ale napríklad aj počúvať, ak sa ti dá

autor
23. jún 2024

@sweaaa rok do konca. Na rok statnicujem, teda ak spravím túto skúšku.
25.

maminkadeticiek
23. jún 2024

Pozri tazko v tomto najdes medzi zenami empatiu.Tu su zeny ktore vystudovali,makaju,mnohe viac ako 8 hodin denne popri tom sa staraju o deti,domacnost,mnohe ako tak vyziju a cakas pochopenie preto ze chodis do skoly a nemas cas pre seba?Ako nehnevaj sa..
Zrejme sa len nevies ucit tak aby si nad tym nestravila celu vecnost.

liv1
23. jún 2024

Teraz citam, ze to mas celu skolu. No. Tak chod k obvodnej sa poradit, ze co mas robit. Neboj sa, rok dobojujes a budes mat pokoj ✊. Teraz uz len zvladnut toto skuskove a mas pokoj, mozes si uzit leto. Najdem tu knihu. A najdi niekoho, kto sa vyzna v Bachovych kvapkach. Aj tie vedia pomoct.

30katrusa40
23. jún 2024

Ide o vysokú školu ? Ktorý ročník ? Školu si si vybrala sama ? Si slobodná ? Lebo ak máš aj rodinu a do toho ešte aj škola je to už aj strát záujmov. Skúšala si sa zamyslieť či máš na to aby si to zvládla ? Ako zvládnuť sa dá snáď všetko ale treba myslieť na následky.

nominativ
23. jún 2024

Nejdem zhadzovať tvoje pocity a prežívanie, každý vníma veci inak... Ale ak máš depresie z toho, že sa nejakú časť z roka (cez skúškové) musíš viac učiť, skús sa pozrieť na to, ako to majú iné ženy, alebo všeobecne iní ľudia.

Prečo niekto zvláda aj koníčky, aj sa učiť, aj rodinu, aj chodí do roboty? Nie, nie je cieľ byť "dokonalá", ale dá sa inšpirovať.

Odporúčam šport, plaváreň, kúpalisko - tam sa môžeš aj učiť. Stráv 30-60 min z dna aktívne (poriadna prechádzka, korčule, bicykel, beh...) a endorfíny sa už postarajú o ostatné. Ja viem, že sa to "nedá", sama som bola tento človek, ale to je bullshit. Nájsť dôvody, pre čo sa niečo nedá, je vždy jednoduchšie a veľa ľudí sa takto súcitne potľapká po pleci, lebo sú takí istí.

Ak je tvoja jediná starosť sa učiť a pomôcť rodičom, tak máš času oveľa viac, než si myslíš.

Ak máš rodinu a prácu, aj tak ten čas máš, len si to treba zorganizovať.

A každé skúškové je náročnejšie, ale každé skončí. 🙂

autor
23. jún 2024

@30katrusa40 5.rocnik a idem do 6. (Medicínsky odbor). Už keď som riešila s rodičmi, či odísť tak - na čo by si teraz šla, veď už máš len rok.

nominativ
23. jún 2024

Určite nekonči, si pri cieli a tam to býva náročnejšie, zvládneš to a pocítiš obrovské oslobodenie a hrdosť! A to bude stáť za to. 🙂

ajajaj00
23. jún 2024

@lienka.7 ste si zabudli dat rannu davku liekov?autorka sa normalne pyta a Vas hlupy komentar nepotrebuje citat

autor
23. jún 2024

@nominativ len aby som skôr neochorela a neskončila na liekoch nez mala nejaký titul 🙂

nelly234
23. jún 2024

A aké máš známky? Lebo ak napríklad samé A, tak by si sa mohla učiť menej, radšej pár B, ale bez stresu

sweaaa
23. jún 2024

Je mi ľúto co prežívaš. Neviem, môžeš si dat rok pauzu a ísť do práce? Toto skola umožňuje?

luccija
23. jún 2024

@ajajaj00 a s toľkými chybami