Ahoj mate niekto zhoršené depresie z tejto situácie co sa tu už na Slovensku deje? Myslím tým všetky tie zákazy a ta korona a naša otrasná vláda
treba si uvedomiť, že to nie je na Slovensku, ale na celom svete, niekde je to oveľa horšie ako u nás
U mna sa toho vela nezmenilo. Dokola tak ako pred tym. Praca domacnost skola. Tym ze studujem externe mam toho dost a nestiham sa venovat inemu. Ja uz politiku nesledujem. V nicom sa neobmedzujem. Ked chcem ist von idem. V podstate si robit to co pred tym.
ano uz to dolieha aj na mna a to som introvert
Ja aj beriem antidepresiva ale taka som frustrovana, unavená, ešte som aj po prekonaní covidu
@lucia851 za koronu nikto nemoze, zakazy su v momentalnej situacii nevyhnutne, akurat by to mohlo byt normalne odkomunikovane, ako napr. v Nemecku, bez toho chaosu a neisoty. A ano, je to narocne na psychiku pre vsetkych, i ked nie kazdeho to zasiahlo rovnako .. ludia ktorych prijem je ohrozeny, stari ludia ktori nemozu vidiet rodinu a mladi ludia ktori by sa teraz mali zabavat a zoznamovat su na tom podstatne horsie nez treba kompletna rodina, co je spolu doma s malym dietatom a mala by v podstate nie velmi odlisny zivot kebyze korona nie je.
Áno, nemám, kde s deťmi ísť, vonku zima, nemám sa s kým stretnúť.. mávam depresiu cez jesen a zimu ale toto je veľa. 😫 Už nie som sama, aby som si ľahla do postele, keď je najhoršie...a väčšina veci, ktoré mi pomáhajú predchádzať zlýmj stavom, je nemožné robiť..
@ivangeline aj ja mávam depresie cez jeseň a zimu ale toto už je na mna tiež vela
@ivangeline to nemyslis vazne....ja chodim do prace,kvoli kolegom ktori su na pandemickej ocr sa nezastavim...padam na nos od unavy....a ? vy tu placete preco? z nudy?
@lucia851 mam dceru ktlra ma vazne zdravotne problemy od 11 rokov. Viac je doma ako medzi ludmi. A nasla sinsposob ako fungovat, pretoze.musi. vyplakavanie a stazovanie jej nepomoze. U nej sa v podstate nic nezmenilo. Korona nekorona ona je stale niecim.obmedzovana. neviem ake vazne mas problemy ale clovek by niekedy miesto stazovania sa mal.hladat sposob ako fungovat a.nie sa stazovat. Aj tak si nepomozeme. Myslis ze zrazu zmizne virus alebo ze.nastane nejaka.zmena? Nie. Vacsinou vyplakavaju ludia ktori mozu vsetko a nevedia sa.prisposobit situacii - toto je myslene vseobecne
Tak ja žijem v jednon štate a pracujem v druhom a mam kolegov z dalšich 2 štatov a možem vas ukludnit je to všade na prd. Všade su obmedzenia, chori a všetkym to lezie na nervy. Aj v inych krajinach robia rozhodnutia zo dna na den a potom ich menia na toto nema slovensko patent, je to proste taka doba. Ja sa na to pozeram inak s dcerou sme zdrave, mam robotu ktora nas dobre uživy a mame viac času, nikam sa neponahlame, mame čas sa venovat veciam, ktore by sme inak nikdy nerobily, viac sme spolu, viac sa rozpravame. Vela ludi sa len ženie a ani si nevychutnaju život. Najvačši problem je, že asi nemaš žiadne ciele a povinnosti.
Áno rozčuľovala som sa dennodenne - na Fb, na chrome mi vyskakovali články, ešte aj memes ma rozčuľovali. Tak som teraz len tu na MK a na instagrame a postujem moje diela 😀 ani telku nepozerám zbytočne si robím vrásky na čele keď sa zlostim
@lucia851 a ty si myslis ze je tam.niekto kto by to vyriesil a.riadil lepsie? Ved nikto neprisiel so ziadnym navrhom. Vsetci len kritizuju a tapaju.
Radšej budem voliť Pelegriniho alebo Fica, než by tu mal byt ten somár Matovic s Krajcim
Ja som frustrovaná hlavne z toho ako hrozne chaoticky komunikuje a rozhoduje vláda, naozaj ma to strasne rozčuľuje a ešte viac ak tieto chaosy niekto obhajuje.. to čo predvádzajú je strašná hanba.. vyhodené vakcíny, školy zatvárajú keď sú čísla malé a otvárajú keď sú brutál vysoké, premiér vypisuje na FB, žiaden predstaviteľ vlády nedodržuje nariadenia a obviňujú obyčajných ľudí čo sedia doma že za všetko mozu atď, atď, atď, atď.. depresia sa mi zhoršuje každu, kazducku zimu.. ale táto je podčiarknuta tým čo všetko sa okolo nás deje a koľko ľudí zomiera a leží vo vážnom stave a stále sa nájde niekto kto povie že to nie je pravda..
Ja som doteraz ziadne problemy tohto druhu nemala,ale minuly tyzden uz prislo aj na mna. Som neskutocne frustrovana z toho vsetkeho, videla som jedine svetielko na konci tunela a aj to nakoniec zhaslo. Mam toho vsetkeho dost