Ahojte, raz som už písala, potrebujem to dostať zo seba von, nemám sa velmi komu zdoverit, nechcem, aby doma vedeli, ze sa trapim. Milujem svojho priatela, sme spolu 3 roky, ale posledne 2 roky sa trapim s opakovanymi zapalmi mocovych. Spociatku som mala zapal 3-4 krat do roka(vzdy ecoli, pomohol mi urovaxom). Teraz mam zapal kazdy mesiac, kazde 2 tyzdne vzdy po styku. Nemozme mat styk, lebo hned po nom dostanem zapal mocovej rury, moc je vzdy cisty, pali ma len trubica a tam sa najde vacsinou enterokok feacalis. Cize mozme mat styk 1 do mesiaca, dalsi mesiac beriem atb a liecim to. Psychicky to uz vobec nezvladam. Kultivacie na mykoplazmy, ureopplazmy, chlamydie atd mame obaja negativne, partner na urologii vysledky. Ja na gyn vytery tiez v poriadku. Uzivam cca 3 mes tinktiru z kapucinky, beriem probiotika, aj normalne aj vaginalne, nic, nic nezabera🙁🙁🙁 je tu niekto kto sa trapil rovnako ? Dostali ste sa z toho ? Urolog mi naplanoval este cytoskopiu, ci nebude problem v zuzenej trubici. Dakujem vam za rady, ak ste niektora prezili nieco podobne 🙏🙏🙏💚
@jjanulienka dakujem idem si vygooglit
@jjanulienka tie hnede alebo zlte ?
Fu.... Ako keby som to pisala ja. 🙄 10 rokov som sa takto trapila. 10........... Vyskusala som vselico mozne, co len existovalo na trhu. Okrem jedneho jedineho prasku. Nikto nevedel prist na to, co mi je, uz mi urolog vypisal spasmed, pretoze uz som naozaj bola na nervy, a mocovy mechur mi zacal kricat, uz ma trapila kvoli tomu uzkost. No a zmenila som gynelogociku, a pytala sa ma, ci sa liecim na nieco, tak ona mi odporucila BLOKURIMU a probiotika BIOPRONE premium, ale ze dlhodobo pit, kazdy den na vecer a probiotika jest po jedle. Dlhodobo tiez.
Pred sexom je zvlast schema na ten prasok, ako treba pit. Pila som ju asi 2 roky poctivo kazdy vecer pred spanim, aj pocas tehotenstva... Mne ten prasok zachranil zivot, manzelstvo.
Jaj, a este som pouzivala PROBIOTICKE cipky do p'svy. To je tiez velmi dolezite a to bud gynimun alebo floragyn.
@111jozefina111 ahoj, blokurimu prasok uzivam treti mesiac, ale zatial bez zmeny :/
@111jozefina111 dakujem, tie cipky vyskusam tiez, skusim cokolvek, len nech sa netrapim🙏
Lenze uzivas Blokurimu aj pred sexom a po sexe?
A este mega dolezite: VZDY SA IST PO SEXE VYMOČIŤ, najneskor do 10 minut po styku.
Ideálne hneď, vtedy vyjdu zanesené bakterie z moč.trubice hneď preč.
ja som mala caste zapaly mocovych ciest ako vedlajsi efekt alergie na bielkovinu kravskeho mlieka. imunologicka nato dosla
@opica_skorica ano, dala som si ju pred aj po, ale blokurima je na ecoli, to uz nemavam, ale enterokoka a na to nezabera :(
@amonet a to ti robila test imunologicka ?
@amonet a vysadila si mlieko, mliecne vyrobky ?
A cikas hned po sexe?
@opica_skorica ano, niekedy mi hned netreba, ale teraz som bola hned, do 3 min po a aj tak citim palenie zospodu, den po tom…zatial nie pri cikani
Mala som v marci 2022 zapal mocovych ciest a velmi silny, pomohol mi Monural (na predpis) a od vtedy vzdy, i ked nechce sa mi, bezim na wc, do 5 min.po sexe.
Vzdy.
@opica_skorica tiez si mala hned po sexe ? O tom lieku som pocula ale urolog mi dal macmirror to je slabe
ano a ano, nielen mliecne vyrobky, vsetko co obsahuje bielkovinu kravskeho mlieka
Fu bolo to dávno ale pamätám si že oblickove čiže asi tie žlté. Určite vyskúšaj mne to naozaj pomohlo. Držím palce 😉
@amonet uff to ani neviem v com vsetkom to je, a mala si aj ine prejavy okrem zapalov ?
@jjanulienka velmi pekne dakujem, nemam co stratit
A este som zabudla. Velmi velmi dolezite - ZIADNE INTIMNE GELY pri sprchovani, pretoze chemia moze iritovat mocovu trubicu!!!! iba VLAZNA voda na intimne partie, a na konecnik DETTOL TUHE MYDLO a bacha na to, aby sa na intimne nedostalo nic. A po stolici normalne vlhke utierky na dotieranie, aby ani nahodou sa do pisuly nedostali zle bakterie, a na tie probio cipky tiez nezabudni, lebo ti POSILNIA vsetko vo vnutri, proste zle bakterie ako faecalis nebudu mat sancu. 🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼🙏🏼
@111jozefina111 gyn mi praveze odporucil intimny ph 3,5 ze vyskusat to, tie cipky hned zajtra kupim😅 a nasadim, och ani nevies ako by som sa citila keby pomohli🙏 Zbavit sa toho raz a navzdy
Nie nie, naozaj, vobec nedavaj intimny gel 🙏🏼🙏🏼🙏🏼 chemia drazdi sliznicu, uvidis, budes mat pokoj.
Jasne nemáš čo stratiť mne to fakt zabralo a to som už bola v stave, že keď som došla na pohotovosť, s totálnym zápalom, že som vycikala tak 4 kvapky a aj to krvi tak si to ukazovali lekári medzi sebou a pýtali sa ma či nemam MS🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Je to hrozne ja ti verim a ta bolesť🤦♀️Kachličky na záchode by som nechtami dala dole😅🤦♀️
Aj som prechladla aj sex, no jedno s druhym.
Urologička mi dala na noc 1 sacok Monural a na druhy deň úplne v pohode. Uplne úžasné a rýchle.
A to je skutočne iba 1 sacok, nie viac.
A potom som si u seba vsimla alergiu na latex, cize kondomy iba bezlatexove.
A tiez mam divny pocit z lubrikacie v kondomoch, tak vycikanie je pre mna ulavou.
Drz sa.
Tak moja skúsenosť začalo to ako sme sa začali snažiť o bábätko. Prvý mesiac sme využívali obaja antibiotika, prešlo. Ďalší mesiac som otehotnela, žiaľ nedopadlo to dobre a po spontanom potrate zas problémy začalo to v máji - pálenie pri močení, bolesti močovej trubice. Bola som u gyn-najskor mi dala len gynoflor, potom ešte lomexin, neprešlo - spravila ster a enterokok - fluomizin, macmiror.. Neprešlo a v ďalšom stere zas e. colli - polygynax. Takže som vyskúšala úplne všetko a nič nezabralo, moc bol ok. V auguste som 1x išla som na urologiu, keďže gynekológ si so mnou nevedel rady- tam ureaplazmy-prvé antibiotika, potom enterokok-druhe a len to podporilo rezistenciu potom v treťom stere polyrezistentna e. colli. K ničomu to neviedlo tak som v októbri zmenila urológa.
Predpísal urovaxom na 3mesiace a potom som užívala 10dni a 20 dní pauza, plus odporučil čapíky laluna a blokurimu. Podľa neho som zápal nemala a ani nemám moc stále čistý, no ja som sa stále ťažkosti nezbavila. Ale je to lepšie ako to bývalo, už ma nepáli stále, ale len občasne, takže som sa s tým nejak naučila žiť. Tiež spomínal cystoskopiu(ale povedal, že keď sa to za 3 mesiace zlepšilo, tak ešte počkáme)...
Ja som na tom bola rovnako. Trvalo to rok. Kazdy mesiac zapal mocovych ciest... No katastrofa... Uz som z toho bola fakt na nervy. Ale poradim ti, co pomohlo mne... RENOL z firmy energy. 3xdenne 5 kvapiek, po 3 tyzdnoch tyzdnova prestavka. Vybrala som 2 flasticky. Odvtedy som ziadne problemy nemala. Prve dni ked som to brala, tak ma fakt vsetko bolelo, ale preslo to a uz je to vyse 5 rokov co som tieto problemy nemala.
Vyskúšaj, v kazdom pripade, dufam, ze ti to, alebo nieco ine pomoze, lebo viem, ze je to fakt na nervy...
@7kikuska7 a robili ti stery z mocovej rury ? Lebo ja ak mam moc cisty, ale pali ma zdola a pri moceni, tak vyter z trubice ukaze enterokoka
@ailiba dakujem pekne, toto ? Nemalo to aj nejaky vedlajsi ucinok ?
Ten prvý urológ áno(3x co ster to antibiotika), keď som prešla k druhému, bol pohoršený, že prečo ma liečili na základe sterov a kontrolujú mi len moč(klasická kultivacia, ale brali mi aj cievkovany prvýkrát) a zakaždým mi robia sono, teda tam mi povedal, že podľa neho to mam len podráždene(tým, že nemám žiadne nutkanie na močenie ani bolesti) .
Inak ja som už začala aj s rezimovymi opatreniami - vždy po stolici sa chodím umyť (nakoľko enterokok je z okolia konečníka), takisto sa umývam pred a po styku, 1x týždenne si dávam gynimun a čipky laluna si dávam väčšinou po menštruácii-nie celé balenie, ale tak 2-3 a blokurimu beriem už pol roka(teraz som prešla na tabletovu formu, lebo to balenie sa viac oplatilo a vydrží 3 mesiace)
Ja som mávala nonstop zápal mocaku stále som cikavala krv, chodila som k neforlogicke, ktorá mi dávala stále atb ale točilo sa to dokola. Potom mi poradil jeden liečiteľ oblickove kvapky od valovica a klop klop klop mám s tým pokoj už dobrých 10 rokov. Vyskúšaj, držím palce 😉