Ahojte, mojim rodičom to už niekoľko rokov nefunguje a pravdupovediac, sú spolu už iba kvôli mne a mladšej sestre.
Nehádajú sa na dennej báze ale hlavne keď si oco vypije, pije iba keď sme niekde na nejakej oslave alebo medzi ľudmi/v partii. Nie je agresívny ale všetko berie dosť sarkasticky až výsmešne, mamu to vytáča, hlavne keď sa vrátime domov a on ide ešte do krčmy. V bežné dni je to ako tak v pohode ale stále je cítiť niečo vo vzduchu. Chladné odpovede, odvrkovanie……
Ja som samotársky typ osobnosti, nemám žiadnych kamarátov, nikoho v mojom veku. Cely život všetky problémy ktoré mám dusim v sebe. Preto tieto situácie dosť ťažko znášam, vždy keď viem čo príde tak sa mi začne ťažšie dýchať a začnem vzlykať, keď sa zvýši hlas tak už aj plakať, chytám amoky. Nemám to kde pretrpieť, všetko počujem.
Raz už som to nevydržala a navrhla som aby sa rozviedli. Nič mi na to nepovedali. Ja som veľmi rodinný typ a chápem že veľa detí ma rozvedených rodičov ale už len pri tej predstave ma to desí a viem že by mi dlho trvalo sa s tým vyrovnať.
Myslite že by mi pomohlo keby idem k psychologovi aby mi poradil ako to všetko zvládať? Keď sa rodičia hádajú tak vždy myslím len na to aké problémy mám, čo ma ťaží, čo mi ubližuje, všetko sa mi to naraz nakopí v hlave a hádky mojich rodičov to ešte zosilnia, mám pocit že som na svete sama.
Je mi veľmi ľúto, že vyrastáš v takom prostredí, kde si tvoji rodičia ani neuvedomujú aký zlý vplyv to má na vašu psychiku a život. Mali by ste vyrastať v harmónii a pohode, aby si sa doma cítila bezpečne vždy, aj keď príde k nejakej negatívnej situácii. Určite je skvelé, že uvažuješ nad psychológom, určite vyskúšaj napríklad terapiu, pomôže ti to všetko toto zo seba dať von. Najhoršie je to dusiť v sebe, lebo raz sa to môže na tebe odzrkadliť, môžeš napríklad trpieť úzkosťami a podobne. Môžeš pomoc vyhľadať aj na bezplatných weboch online, sú služby ktoré ponúkajú anonymne a bezplatne pomoc. Koľko máš rokov ? Máš nejaké záujmy, ktoré by ti robili radosť, nejaké hobby ? Skús nájsť niečo, čo by ťa bavilo, ak si introvert možno skúsiť kreslenie, blogovanie, ručné práce, hudobný nástroj, individuálny šport.. skratka niečo, vďaka čomu môžeš vypnúť hlavu a nachvíľku ujsť z toho kolotoča, čo je doma a zároveň ťa to napĺňa pocitom spokojnosti.
Tiež som vyrastala v podobnom prostredí a určite choď za psychológom. Toto v tebe nechá stopy na celý život.Ja som vtedy už aj vkuse odpadávala a zázrakom tieto stavy prešli keď sa rodičia rozviedli a my sme sa odsťahovali od otca. Držím palce
na rovinu im povedz,že sa budeš mať lepšie,keď sa rozvedú.Taká blbosť,že sú spolu kvôli vám🙄
Ak mozes, tak psycholog. Skus sa psychicky odstrihnut od ich hadok, nepripustaj si to. Su to ich hadky, s tebou nesuvisia, oni dvaja maju hrozny vztah. Ty pracuj na sebe, aby si sa mohla z toho prostredia co najskor odstahovat.
Napíš mi ip
Ak este nemas vek, moznosti na osamostatnenie,neries seba. Ty si nevinna. To tvoji rodicia tk pripravili atmosferu toxickej skladky a ty nemas uniku, este pred tebou exhibiciuju splodiny svojich povah... Nuz vystihnut tatka s 0 promile a pekne s nim hodit rec, preco pijes, vies, ze si zavisly, chces byt troska a odpalit si pecen, nemas nas rad, flaska je viac, mienis s tym nieco robit? 🍄S mamkou... stale to iste sa u nas odohrava, ako cez kopirak, myslis, ze sa nieco zmeni, ked sa psych. rozlozis 2*do tyzdna a odpalis sa do dalsej zvady, uz len prechadzas z krizy do krizy, toto je zivot? Nahravaj ich... mozno o 10 rokov bude vsetko inak... 🥀
Určite psychológ. Ja som vyrastala v rovnakom prostredí dokonca v garsónke s mamou čo pila každý jeden deň a hádala sa potom s otcom (čo tiež pil ale nebol taký agresívny) alebo jej obeť som bola ja. Ja keďže som v tom vyrastala som si neuvedomovala aké to bolo chore iba som plakala pretrpievala to a odsťahovala sa v 13 kvôli tomu k babke. No ale toto neni o mne. Neviem sice koľko máš rokov ale to je jedno najlepšie ti poradí psychológ hlavne to nenechať len tak lebo z toho môžu byt neskôr vážnejšie problémy. Držím palce 👍🏻👍🏻