Depresia z tinitusu - pískania v ušiach

22. feb 2022

Ahojte,

žije tu niekto so silným tinitusom ? Ako to zvládate ? Mne začalo pred týžnom pískať, beriem infuzky ale nezaberaju :(

Mam blokovanu krcnu chrbticu a hlavu :( ako sa s tym zmierit ? :/

heidy222
22. feb 2022

A chodis ku Chiropraktikovi?

autor
22. feb 2022

@heidy222 neurolog mi zatial neodporucil, vo stvrtok po vysledkoch mozem ist, tak dufam ze to zaberie

alexandra2010
22. feb 2022

po vyluceni organickej priciny (ORL, MR Hlavy) som si sadla na videa ´rychla pomoc tinnitus`na youtube, velmi mi pomohlo. Casta pricina je napnutie svalov pri mandibularnom klbe a zuvacie svaly plus krk.
Nehovrim ze je uplne prec, lebo stres,dehydratacia a par inych faktorov zhorsi, ale nemam z toho uz depku.plus dost B vitaminu , Mg, D a C.

autor
22. feb 2022

@alexandra2010 dakujem velmi pekne za rady 🤍🙏 vyskusam vsetko 🙂

alexandra2010
22. feb 2022

napis mi ked mas problem najst video, pripnem do spravy

vandica
22. feb 2022

Keď to neurológ nerieši, objednaj sa sama do nejakého súkromného rehabilitačného centra. Mne pomohli. Mám masáže, elektroliečbu a cviky.

autor
22. feb 2022

@vandica mala si tiez piskanie alebo len zablokovanh krcnu ?

vandica
22. feb 2022

Mala som pískanie, hučanie, závraty, tlaky do hlavy, trasenie rúk. A je to z krčnej chrbtice.

autor
22. feb 2022

@vandica to iste mam ja :( prislo to z nicoho nic, zo dna na den silne bolesti hlavy, ani by mi len nenapadlo ze by to mohlo byt z krcnej

vandica
22. feb 2022

Ako hovorím, nájdi si na vlastnú päsť fyzioterapeuta, rehab.centrum a pomôžu ti. Ja to už tak robím. Odkiaľ si?

autor
22. feb 2022

@vandica z kosic, zajtra hned obvolam sukromnikov, dufam ze ma vezmu cim skor 🙂

vandica
22. feb 2022

Máte tam www.rehabcare.sk, majú tam aj online objednávanie. Objednaj sa hneď. Dnes sa niekam dovolať je ťažko. Naozaj nečakaj a objednaj sa teraz online.

domininini
23. feb 2022

Ahoj, ja mam tinnitus uz 6 rokov :/ v tehotenstve 7mesiaci mi puklo v uchu a zacalo to .. najprv jemne sumenie a preslo mi to az do oboch usi piskania .. co uz :/ nezbavila som sa toho

autor
23. feb 2022

@domininini 😔 to ma mrzi, ja to mam uz druhy tyzden ale je to strasne, ani chvilka ticha😔 neprerzitr bez pauzy od rana do vecera

luccija
23. feb 2022

Mne poradila fyzioterapetka okrem iného jednu vec vyskúšaj budeš prekvapená.Chyt si prstami pevne ušný lalocik a ťahaj smerom dopredu po chvíľke pocítis vnútri v uchu teplo treba to robiť viac x.Treba viac x denne.na aké vyšetrenia Ta poslali?

domininini
23. feb 2022

Neboj zvyknes si ..ak by nahodou ti to nepreslo .. nestresuj sa 🙂

yoxinka
23. feb 2022

Prosím ťa, nedaj si s tým nič robiť niekým, kto má nejaký víkendový kurz chiropraxie. Neviem odkiaľ si, len mi očko padlo na tvoj problém, nečítam celú diskusiu. Ale odporúčam Tomáša Malárika z Fyzioklinik v BA. Ja k nim chodím s úplne iným problémom, ale moja naurologička konštatovala, že tak ako ma on zdiagnostikoval, by to nedali ani niektorí neurológovia, až jej oči vyleteli, keď si čítala jeho správu.

https://www.youtube.com/watch?v=fPAaw9KSsCY
yoxinka
23. feb 2022

@domininini
Toto je “výborná” rada, fakt 🤦‍♀️

luccija
23. feb 2022

@yoxinka niektorí ľudia by vôbec nemali sa "dať naprávať" ja som tiež hypermobilna a môže to narobiť viac škody ako úžitku.ale zase niekedy lekári dávaju lieky, obstreky, infúzie a skôr by pomohla dobrá fyzioterapia, ponaťahovať, mäkké techniky.

yoxinka
23. feb 2022

@luccija
Presne tak, niektorí ľudia by sa nemali dať naprávať a a preto by sa nemalo chodiť k bársjakým “chiropraktikom”, ale k niekomu, kto vie čo robí 🤷‍♀️. Lebo je sakra rozdiel, keď ma niekto vidí prvýkrát a po 15 minútach mi začne krútiť krkom a keď ma nikto vyšetruje 40 minút a po tom skonštatuje, že chce MRko, aby videl, kde je presne problém, lebo bez toho sa mi toho krku ani nechytí. A preto som odporučila tak ako som odporučila.

luccija
23. feb 2022

@yoxinka áno, chápem.Tiez som niekedy prekvapená, že ľudia sa nechajú naprávať kadejakým napravacom🙂a čo Ti zistili?

yoxinka
23. feb 2022

@luccija
Mne? Nooo, ja mám tých problémov viac 😂😂😂 Mám jedno prasknutú platničku a jednu vysunutú v segmente L4/L5/S1(driek) a ktomu mám poškodenú funkciu akcesórneho nervu, tam je problém niekde v segmente C4/C5/C6 (krk), toto mi znefunkčnilo trapéz, takže mám obmedzený pohyb ľavej ruky, v akútnom štádiu mi to robilo problém aj na pravej ruke, ktorá celá stŕpla, ostala slabá a s poruchou funkčnosti. Ale ja poctivo cvičím, takže oni sa to zlepšuje. Každopádne, ja som po ich dohľadom, úzko spolupracujú s mojou neurologičkou, všetko kontrolujeme MRkami, len je to dlhodobý proces.
Rehabilitujem už rok. Za 10rokov problémov s chrbtom sa mi nikto nevenoval tak komplexne a nikdy som nespravila také pokroky.

luccija
23. feb 2022

@yoxinka super mala by som už aj ja začať niečo robiť.Vcera ma tiež po dlhej dobre seklo v krku trapez, ruka až liek som si musela dať.Cvicievam doma čo ma naučili v nemocnici, ale raz za čas sa mi vráti.Na šťastie ešte platničky nemám zle tak nech sa dari

yoxinka
23. feb 2022

@luccija
Tak ja to už mám fajn, mňa si tak tam postriedalo viacero fyzio, každý niečo iné. Tie kríže už sú fajn, teraz ten krk, no je to proces. Ja už pomaly začínam s fyzio funkčný silový tréning, minule sa smial, že ešte chvíľu a pôjdeme do posilky makať ;). A na to sa celkom teším, telo je pevnejšie, silnejšie. No, ale všetci sa zhodli, že u mňa to je na cvičenie do konca života, musím si to nastaviť ako životný štýl … ;)

autor
23. feb 2022

@yoxinka
@yoxinka
@luccija
@vandica
@alexandra2010 ahojte, dnes som bola na 4.tej infuzke na ORL a u fyzioterapeutky a citim sa ako novy clovek 🙏🙏 ten krk som mala v strasnom stave, velka ulava po napraveni, postupne slabne aj tinitus, zvuk sa uz zjemnil, dufam ze casom prejde upLne

vandica
23. feb 2022

Super 👍

timetotime
28. feb 2022

to si neviem ani predstavit ako ti mohlo byt ale som rada ze ti je uz lepsie 🙂 a dufam ze to tak bude postupne uz dobre 🙂 mne pomohlo na tinitus toto 🙂 som citila zmeny aj v intenzite, taky ten neprijemny pocit je prec 🙂 inak ale vseobecne je to hrozne, ked sa to objavi a clovek ani nevie preco.

luccija
28. feb 2022

@alexandra2010 ja podľa neho cvičievam fajn chlapík.Po pár cvikoch mi popraskalo v krku čo mohlo

adrian1933
Odpoveď bola odstránená
Zobraz