Depresia po pôrode

kacicka1123
16. sep 2021

Dobry den ,som priam po horovom pôrode zanechalo to na mne stopy ...Na maleho sa netesim bojim sa ze mi ho tu donesú ...nechcem kojiť a chcem hlavne pokoj ,k tomu zakazali navstevy a ja pre maleho nemam ani UM ...slecny na sestonedeli su ako ktore v pohode ale na kojenie a nosenie babatka si daju asi zalezat neskor...Poradte prosim ako im nieco
Tsketo oznamit...

anjelicek26
16. sep 2021

@kacicka1123 povedz, ze by si sa rada porozpravala s psychologom, oni s nimi spolupracuju, dojde priamo za tebou do nemocnice. Porod vie byt hrozny zazitok, traumaticky, ale to dietatko treba co najskor prijat ako vlastne... - umele dostane od sestriciek v porodnici, bohuzial asi aj tak budu natlak robit, ze aspon skuste... ale ak fakt nechces, povedz nie a nezelas si, aby robili natlak... pochopia to, nie si prva ani posledna, co kojit nechce.

karolinka1991
16. sep 2021

@kacicka1123 Ahoj, v prvom rade je mi to velmi luto a drzim Ti palce. V druhom rade takyto stav naozaj netreba podcenit - treba ho jasne od zaciatku komunikovat. Ak Ta nebudu chciet vypocut sestricky (alebo Ta nebudu brat vazne), tak si vypytaj doktora, resp. treba to povedat cim skor pri vizite. Nie je to nic, za co by si Ty mohla alebo za co by si sa mala hanbit. A treba to riesit cim skor, aby sa to nevyvinulo do poporodnej depresie. Co sa tyka kojenia - ony aj tak musia prikrmovat - nie vsetkym zenam sa rozbehne mlieko (u nas vc porodnici ani nebolo mozne si priniest svoje UM). Cize o to sa nemusis bat, ze by ho nechali hladovat.

anjelicek26
16. sep 2021

Hlavne toto nie je zatial depresia, to je trauma s porodu... cim skor ti psycholog pomoze, tym lepsie... poporodna depresia je to, co sa s tej traumy a stupnovanim - nespavost, koliky, "na vsetko sama" moze vzniknut...

luccija
16. sep 2021

@kacicka1123 povedz lekárovi, že sa cítiš psychicky zle.Preco sa netešís na malého bojíš sa, že nebudeš vedieť čo s ním?neboj sa oni ho tam dokrmuju.Zvladla si pôrod, ste zdraví len si musíš zvyknúť na novú ziv.situaciu

sono2
16. sep 2021

Ja ti môžem napísať k tomu dojčeniu z inej strany, ono neni len jedlo ale aj potreba mať matku pri sebe.
Syna budeš mať spokojného.
Ja som maja poporodnu pri prvej ale neskôr, ako píše dievča nadomnou.
Akurát, že dcéry sa to moc netýkalo.
Najväčší kľud bol keď bola na prsníku.
Môže sa stať, že budeš musieť napriek fľaške nosiť, striedať dudle atd atd
Toto všetko ti prsník vyrieši. Potom ak budeš mať šťastie ako ja pri druhej, sa ti dieťa odpojí a bude spať hodiny a ty môžeš s ním.
Zase priložíš, zase spí.
Treba si aj uvedomiť, že nie každé um sedí.. treba fľaše hriať atd atd.
Fakt je to s prsníkom jednoduché.
Predtým si dojčiť chcela?

maciatkoe
16. sep 2021

@anjelicek26 Vsimla som si uz davnejsie, ze naozaj mudre rady davas, a velmi sa snazis rozumne kazdemu poradit 😊. A teda este popri 4 detickach stihas poradit tu na modrom koniku. Ty by si bola ozaj dobra psychologicka. Uz davnejsie som ti chcela napisat, ze ta obdivujem, 4 deticky, sit krasne oblecenie im stihas, pracovat z domu, a este aj tu pomahas radami 😊. Si ozaj velmi sikovna zienka plna energie 😊⚘.