Depresia, neistota, zlá nálada

petra8786
14. jan 2022

Ahojte...Odkedy sa nám s priateľom nedarí",otehotnieť ,"nejaksi mám stále zlú náladu,už neviem byť ani v pohode.Neustale keď sa blíži menštruácia asi týždeň pred tým,má chytí depresia, smútok,kôli negatívnemu testu, zlým vzťahom s jeho rodinou, plačem, vyčítam,riešim moc vecí.Mam pocit,že je toho na moju psychiku veľa.Viem,že 4 mesiace nie je až tak veľa...ale mňa to ubíja...a mám pocit,že to trápi len mňa.Neustale otázky v hlave,nechutí mi jesť ,piť,mám sucho v ústach .Ráno sa zobudím s depkou,priateľ mi asi prestáva rozumieť a to ma trápi najviac.Nevie sa asi do toho vžiť ako sa cítim .Nechcem siahať po liekoch ,ale potrebujem niečo čo by mi pomohlo sa uvoľniť a neriešiť tak veľmi to,ze sa nad nedarí splodiť miminko.Nemam rodičov,na všetko sa cítim v poslednej dobe sama.Prezivala som veľké šťastie posledné dva roky a v poslednej dobe ,len samy smútok .Ak mate podobnú skúsenosť ,alebo viete poradiť,budem vďačná.

ilene22
14. jan 2022

ahoj, zivot nie je vzdy uplne podla predstav a nejde vzdy vsetko tak ako si myslime... 4 mesiace skutocne nie su vela. nam to trvalo 3 roky a medzi tym som 2x potratila (v 11tt, v 8tt) ono ani ten pozitivny test, nie je istota, ze tehotenstvo dobre dopadne do konca, jednoducho tak to je.. cim viac budes na to mysliet, tym tazsie to bude.. ak sa budete snazit viac ako rok, porad sa s gynekologom - moze Ti urobit vysetrenia, priatel zajst na spermiogram. Ty sama si mozes odsledovat aspon ovulaciu.. drzim palce

petra8786
autor
14. jan 2022

@ilene22 ďakujem Tí za povzbudenie...dúfam,že sa to nejak zmení,aspoň tie moje nálady...pretože tak sa nedá potom ani na Tom bábätku pracovať,keď som stále v depke

lala123
14. jan 2022

@petra8786 myslím, ze tlacis na pílu. Nechaj to tak, viem ľahko sa radi ale mam pocit, ze vserko podriaďujem tomu ostať tehotná a z neúspechu si frustrovaná. Skús navštíviť psychológa ( hlavne koli tomu budenie s depku- môže to byt fakt začiatok deresie a tu plati čím skôr to podchytiť a necakt kym ta to prevalcuje)a nájdi si niečo čím zamestnáš myseľ. Ešte ma napadlo skús si dať urobiť hormonálny profil u gynekológa resp vyšetriť štítnu žľazu - koli PMS a depkam aj tam môže byt problém prečo sa nedari. Etse má napadlo, že ako si sama písala daj si pozor aby si mala s kým na tom dieťatku pracovať. Keď mas take nálady ako mas tak veľmi to tomu partnerstvu nepomáha. 4 mesiace nie je nič strasne. Aj keď tebe to tak možno príde. Neboj sa vserko je v zivote tak ako má byt a čo má prist príde....mne to tiež trvalo roky
Drzim plce

ivangeline
14. jan 2022

Najprv manzelstvo potom deti...Prvorady ma byt stale vztah partnerov a rodicovstvo az na 2 mieste.. ;) Majte sa radi. Pracuhte na vztahu. Deti raz pridu a nemusi to byt jednoduche potom... preto je dobre mat pevne zaklady (vas vztah).

petra8786
autor
14. jan 2022

@ivangeline ďakujem,teraz si mi tuším otvorila oči a pochopila som aj moju neistotu.. možno je presne problém v tom,že chcem dieťa a bojim sa,že ak nebude stroskota tým celý vzťah ..a pritom základom všetkého je vzťah a dieťa príde počas toho vzťahu..ako dôsledok

bubbinaa
14. jan 2022

Chápem ťa, je to pochopiteľné tieto tvoje pocity, myslím, že väčšina žien s týmto problémom vie čím si prechádzaš. Ono dobré je si uvedomiť ako tu už zaznelo, že dieťa by malo byť také vyústenie vzťahu. Ale nemal by byť vzťah na ňom založený.