Ahojte. Vopred sa ospravedlnujem vsetkym maminkam, ktore to maju stonasobne tazsie ako ja. Ale ja som hrozne unavena.. spavam normalne 8hodin a na obed este tak 45min. Mam super manzela, mam 2deti- chlapcov /2 a 5/ a mam pocit, ze nevladzem. Obaja chodia do skolky. Mladsi iba do 12. Nepracujem, pracovat zacnem az od buduceho roka. Citim ale hrozne vycerpanie, dokolecka upratovat, prat, vysavat atd. Oni su stale spinavi, vsade kde prideme, vedia o nas, proste postrach denis. Mna niekedy uplne dokazu vystavit rana- kym ich zobudim, dam im jest a vypravim ich do skolky tak som fakt unavena. Potom hodinu idem behat a
potom upratujem, rozpredavam veci po detoch a na obed idem pre mladsieho, o 3 pre starsieho. Dajte mi vediet ako to mate vy a co robim zle, ze sa takto citim.
Ja to mam podobne kazdy den ten isty kolobeh.Pride den kedy uz nevladzem najradcej by som prelezala cely den.Podla mna potrebujes vypnut ist niekde prec od domu mozno ze bez deti a manzela len s kamaratkami alebo len s manzelom tiez to tak citim lenze mi mame 3mesacnu slecnu doma tak nemame veľa moznosti.Skus si nastavit inak den rob nieco ine ako si zvyknuta robit.
@ivangeline ja pravidelne sportujem, mam to rada. Co mi chyba je ticho, nebyt cely den ostrazita, trochu slobody.. byt chvilu bezstarostna. Su samozrejme dni, kedy deti nedam do skolky a si ich proste uzivam, nalozim ich do auta a berem ich na vylet. Mam rada ked zvysknu rano a tancuju ze budu cely den so mnou. Ale potom su dni kedy by som potrebovala byt uplne sama.
Mne to nepríde ako depresia ani ako únava v pravom slova zmysle skôr ako stereotyp. Určite by ti pomohlo niečo zmeniť v dennom režime aby stále to nebolo o tom istom a aby si mala nejakú motiváciu do každého dňa
Sama si si odpovedala na to čo potrebuješ. Šup deti manželovi, babke, sestre..hocikomu. Urob si deň pred seba, welnes,nákupy,kaderníčka hocičo, čo ti urobí radosť, budeš to len ty a tvoje myšlienky. A treba to robiť pravidelne ,to že sme matky neznamená,že nemáme právo na seba, mať chvíľku " svätý pokoj" a úplne vypnúť. 🙂 držím palce
Čo by som dala za to keby už obe deti chodili do škôlky...ja mám stále minimálne jedno doma...
@lara45 ale ja mavam aj take, ze som 3dni bez deti, prvy den nevladzem, druhy den urobim vsetko a na treti idu domov. Stale mam pocit, ze malo 🙈
@romanapb ja uz ani nemam co nakupovat, naozaj mzm plny satnik znackovych handier. Ja skor potrebujem mentalne vypnut.
podľa mňa ťa ubíja stereotyp, nedá sa ti ísť do práce skôr? Nie každá žena je stvorená len pre domácnosť a deti
@elizabet173 da sa mi ist do prace aj ihned. Ale cakam teraz na jednu ponuku, v podstate som v takom procese, ze mam nastupit do povodnej prace na polovicny uvazok, ale v tej praci to uz neni ono. Odtial som odchadzala vyhoreta na md. Prijmu ma naspat podla vsetkeho, medzicasom som vsak zacala rokovat s inou firmou, kde dostanem asi pracu, ktora by mi vyhovovala /dobre vedenie, ferovy pristup/, len sa tomu momentalne neviem odovzdat na 100%. Takze to odkladam a to rozhodnutie chcem spravit po novom roku. Ked sa veci s mladsieho novou skolkou utrasu. Sopliky atd.
neviem, asi by som zobrala tú prácu na polovičný úväzok, prišla by si na iné myšlienky, tvoj svet by nebola iba domácnosť a deti. Možno by pomohlo vypadnúť na celý týždeň, ak sa ti dá. Ja som to urobila, keď som bola totálne vyčerpaná zo starostlivosti o chorého rodinného príslušníka a po týždni som sa vrátila ako znovuzrodená.
@elizabet173 dakujem. Mozno mam len dnes niaky spleen. Tu pracu urcite doriesim
drž sa, bude lepšie, u niekoho tieto pocity prichádzajú na jeseň a na jar
@elizabet173 dakujem 😊
Myslim,ze je to o nastaveni. Vykasli sa na to! Nemusi byt kazdy den krasne upratane. Raz za cas mozes robit totalne nic. Neuhanaj sa a nenamahaj,ak nevladzes,nechces a je to vsetko musim...Rob aj veci,ktore nemusis ale chces. ;) Najlepsie je to rozbalancovat...chcem/musim... Zamysli sa aj nad tym,kde nacerpas a co rada robis.. a nezabudaj to aj robit cez tyzden. Napr. ja dbam na pohyb,citanie,rozhovor,dlha sprcha,dobre jedlo...