Depresia alebo niečo iné ?

nadaa1
15. júl 2018

ahoj môžem mať aj depresiu ?? Som po 2 deťoch mám 25 r. A chcem vyzerať dobre chcem schudnúť no nedarí sa mi 😢😢 nepáči sa mi moje telo ! Chcela som schudnúť tak som jedla málo hlavne zeleninu ovocie 9 mesiacou som sa stravovala zdravo i som cvičila a cvičím aj teraz ale začalo sa mi točiť v hlave mala som závraty pocit že padám dole unavená stále som bola a ťažké oči bola som u doktorky zobrala mi krv a povedala že všetko ok. Teraz už lepšie ale mám vždy zlé pocity úzkosť strach a je mi do plaču je mi čudne na žalúdku cítim ako by šteklenie alebo čo potom príde menší závrat rýchlo mi byje srdce a ja mám pocit ako by som už umierala ale ja nechcem umrieť mám 2 deti začala som normálne jesť všetko ale aj tak to neprestáva hlavne ten pocit bezmocnosti chcem to potlačiť preč ale nejde to stále myslím aké mám telo 😢😢 chcem sa s toho dostať ale neviem ako nechcem ten pocit ani závraty 😢😢 je to depka ? Alebo niečo iné ? Prestane to ? A kedy ? Ďakujem

lindusss2016
15. júl 2018

@nadaa1 no odporucam ti, aby si to nebrala na lahku vahu. Mojej sestre sa obviavila "depresia" ako priznak nadoru na mozgu. Tymto ta vobec nechcem strasit, si este mlada, verim, ze to nic tohoto charakteru nebude, len mi to tak napadlo, ked si pisala, ze je ti aj zle. Ale samozrejme to moze byt aj cisto psychocky problem, ale v tom pripadeto tiez musis riesit s odbornikmi, niesu to srandy.

kikuska3567
15. júl 2018

Skor mas uzkost zo svojho tela. Skor najprv nieco z lekarne alebo lubovnik a ked nebude lepsie navstiv odbornika nie je to ziadna hanba. Mne po nahlych strasnych uzkosti pomohli slabucke tabletky od doktorky. Najprv si na nete skus precitat nieco za uzkost a ked ti to bude sediet skus nejaky horcik alebo persen lubovnik a ked nebude lepsie urcite sa netrap a navstiv psychiatra. Rozhodne nech ta neodradia negativne komentare tuto na MK o AD, nenormalne prehanaju a akurat strasia co mi povedala sama doktorka. Jasne zalezi na druhu liekov a davky ale mala pravdu. Ja beriem AD a treba im dat cas a nie si ich davkovat ako si zmyslime 🙂 drzim palce

noemkanikoletka
15. júl 2018

Ahoj, podla mňa máš úzkosť kukni na nete príznaky.. Nemáš sa za čo hanbiť je to normálne ak navštíviš psychiatra kým je to takto v začiatkoch, hlavne sa na to nesustred a snaž sa mať rada. V iných štátoch majú ľudia normálne svojho psychiatra či psychológa ako my kaderníčky či kozmetičky, máš motiváciu svoje krásne deti tak sa nevzdávaj a bojuj držím palce..

beky1813
16. júl 2018

@nadaa1 urcite navstiv odbornika, ako ti uz bolo neraz poradene. Strasne riesis kila a svoju postavu a uz dlho. Si v bludnom kruhu a sama to nezvladas

mpg
16. júl 2018

Toto môže byť aj taký stav, ktorý si žiada zmenu - byť doma pri dvoch deťoch je vyčerpávajuce a aj jednotvárne. Tam by bolo treba sa aj nejako uvolniť od toho.
V 25 rokoch sú ženy mladé a krásne, aj keď majú niekoľko kg navyše, u niektorých je to aj dedičná záležitosť. Tam sa dá veľa urobiť strihom a farbou oblečenia a vôbec sa z váhy nestresovať, postupne ju znižovať a keď sa aj nepodarí, to nie je žiaden problém.
Treba si pestovať pocit istoty a robiť všetko ako najlepšie vie, sú oveľa vážnejšie problémy ako pár kg navyše. Veľakrát sú závraty a tie ostatné zlé pocity z toho, že si osoba myslí, že nie je štíhla, pekná, dokonca, že je škaredá. Treba si vypestovať pocit, že všetko je v poriadku, si zdravá, mladá a pekná - dobre je ak má partnera, ktorý porozumie a pomôže, čo často ženám chýba. Treba sa tešiť z toho, čo má - napr. aj z detí, nájsť si k ním nejaké rozptýlenie, neskôr prácu a vôbec sa nestresovať váhou, ale vylepšiť si to pekne upravenými vlasmi, pekným oblečením a veriť tomu, že všetko je tak, ako má byť. Veci, ktoré sa nedajú zmeniť, tak si ich vylepšiť.

janulka2811
16. júl 2018

Navštív odbornika v tvojom okolí.

argo7791
16. júl 2018

Môže to byť panická porucha,prečítaj si o nej

evakalna
16. júl 2018

Rozhodni sa či zájdeš k psychologičke a budete sa spolu rozprávať o probléme. Alebo navštíviš psychiatra - nepotrebuješ výmenný lístok, nikto o tom nemusí vedieť - a predpíše ti primerané lieky, ktoré zaženú zbytočné negatívne myšlienky, ktoré ťa ovplyvňujú.

deborach14
17. júl 2018

@nadaa1 psychosomatické

deborach14
17. júl 2018

@nadaa1 preto sa nasadiť antidepresíva

ink
17. júl 2018

Áno, môže to byť aj depresia. Nepodceňuj to a navštív psychológa. Spraví testy a rovno ti povie.