Ahojte. Prežívam silne depresie a stres a neviem čo s tým. :( Maju mi vyberať cystu a aj vaječník. Nemám deti a mam strach, ze ten zvysny nebude funkčný a nikdy deti mat nebudem. Cítim sa ako keby zo mňa mali vytrhnúť polku ženskosti, akoby som bola poškodený tovar. S nikým nekomunikujem, na partnera som zla a podrazdena, lebo sa mi chce stále plakat. Možno to preháňať, no nikdy som nebola v nemocnici a proste sa bojím a mam pocit, ze ma nikto nechape
@dia333 Ahoj, povzbudim ťa, mám polovicu jedného vaječníka a 2 mesačného syna 💙. Dva krát som mala nezhubný nádor, v 10r mi kvôli tomu zobrali celý vaječník, v 25 sa im podarilo zachrániť polovicu. Rozumiem, že sa bojíš, ale bola by si radšej keby si žila s tou cystou, ktorá by mohla urobiť ešte horší problém? Myslím, že nie , takže ver, že operácia je potrebná a možnosť mať deti je reálna aj s jedným vaječníkom. Držím ti palce, aby z teba aspoň trochu opadol strach, neboj sa, zvládneš to 🙂
@dia333 tvoj strach je prirodzený a normálny. Pokus sa vypnúť všetky myšlienky. Aspoň na 15 sekund. Trenuj to. Keď sa už vrátia tak si skús predstaviť že to dáš. V mysli si vytvárajú iné príbehy a nenechaj sa sťahovať tými zlými. Tento svet ma všetky televízne kanály nálad si ten ktorý chceš pozerať a keď sa ti tam serie Markíza a ty chceš pozerať jednotku tak to trenuj vždy preladiť. Povedz si tieto vzdychy: Zdravie zdravie zdravie laska laska laska pokoj pokoj pokoj všetko bude fajn všetko bude fajn vaječník bude funkčný bude funkčný som skvela žena a úplná som skvela žena a uplna. V nemocnici bude dobre a keby k niečomu prišlo ja to zvládnem. Ak narazíš na nepríjemný personál ber to tak že teba sa to netýka ty to zvládneš. Ale teraz si predstavuj že personál bude fajn. A on ozaj bude fajn. Tvojimi myšlienkami si zhmotňuješ budúcnosť no nemysli na ňu ak môžeš. Držím ti veľmi palce na operácii.