Depresia a starostlivosť o dieťa

mirka_8
30. mar 2021

Ako to zvladate ked mate dieta pri depresii a je v takom veku ze neposlucha lubite svoje dieta a popritom mate zle myslienky strachy ze co sa deje bojite sa byt s dietatom a hovorite si ze preco nic necitim preco som takato..

bloger
30. mar 2021

Pocity sú prchavé najdôležitejšie je že ľúbiš to svoje dieťa všetko ostatné príde postupne určite si dobrá mama aj ked máš depresiu ale to dieťa za nič nemôže a potrebuje mamu

mirka_8
autor
30. mar 2021

@bloger bola som predtym mna to uplne meni mate s tym skusenosti

sszuzu8
30. mar 2021

Poznám to tiež som bývala Chladná ako kúsok ľadu.. Kým neporiesite depresiu tento stav sa nezmení

bloger
30. mar 2021

@mirka_8 nemám ale verím tomu že je to tak v každej žene láska k tomu dieťaťu a zodpovednosť zaň nech by bolo čokoľvek dieťa je Boží dar a najväčšie šťastie pre matku postupne sa s toho začneš tešiť uvedomíš si že cez všetko to trápenie ktoré máš ťa Boh obdaril dieťaťom lebo vie že sa najlepšie o neho postaráš a že si dobrá mama čo dobrá najlepšia ženy sú úžasné čo všetko dokážu zvládnuť

mirka_8
autor
30. mar 2021

@bloger len teraz to tak nie je a to ma trapi

klarka56
30. mar 2021

@bloger existuje aj diagnóza depresia, popôrodná depresia, popôrodné blues a podobne... Toto treba konzultovať s psychológom a riešiť, liečiť. Nie sa spoliehať na Boha. Takéto reči sú hrozné a nebezpečné, obzvlášť, ak by sa u nejakej ženy ozaj jednalo o popôrodnú depresiu. To je jednoducho chémia, s tým pánbožko nepomôže.

mirka_8
autor
30. mar 2021

@klarka56 ja sa liecim beriem lieky len uz to trva dlho

klarka56
30. mar 2021

@mirka_8 osobnú skúsenosť nemám, ale lieky zaberajú až po niekoľkých týždňoch. Ak berieš dlhšie a nezaberajú, možno navštíviť lekára opäť a skúsiť zmeniť lieky.

bloger
30. mar 2021

@klarka56 skús si ešte raz prečítať čo som napísal ja viem že existuje toto všetko chcem ju len povzbudiť a píšem to čomu verím ako kresťan prepáč že pre teba sú to reči pre mňa je to niečo čo mi pomáha a chcel som len aby vedela že je dobrá mama už len to že tu napísala a hľadá pomoc o niečom svedčí samozrejme že potrebuje lieky ale človek má aj dušu občas potrebuje počuť alebo si prečítať aj niečo takéto povzbudenie ešte nikdy nikomu neublížilo prajem pekný podvečer a trochu empatie

mirka_8
autor
30. mar 2021

@klarka56 co mam ja alventu jedna davka co sa dostane do krvi je 8 tyzdnov

klarka56
30. mar 2021

@bloger netvrdím, že je zlá mama. A niektoré pocity nie sú prchavé, ako píšeš. Pre mňa sú jednoducho nebezpečné reči, že Boh pomôže. Viera môže povzbudiť, ale v prípade depresie nepomôže. Ale bavíme sa o depresii ako diagnóze, nie o stave smútku. Ja som empatická dosť, ale aj realista.

sslobodnamama777
30. mar 2021

tak mas zle lieky. Lieky Ti maju pomoct a nemas sa trapit, to je zbytocne ich brať. No ale lieky nevyriesia vsetko, aj tak by si mala na sebe pracovat, vzdelavat sa o svojej chorobe, ci mas dobru diagnozu, ako to bolo v povodnej rodine, spracovat svoj zivot a svoju osobu, ze ako to je s tebou. A tie lieky ak sa takto citis su na hovno.
Lekari su hocijaky, im to je jedno. Ty chodis k takemu doktorivi a dal ti taku diagnozu a nejako nijak ste nepokrocili. tak to ries sama so sebou, ze ako to je vazne, kde to riesit, ake su moznosti, nech neskoncis neschopna akejkolvek cinnosti a na pravidelnych elektrosokoch. Prepac, ale trochu zivota do toho umierania. Aj to je fama, ze cakat kym lieky zaberu. Podla mna kazdy kto mal nejake lieky, vie, ze ucinok citi hned. Alventa nealventa, to ti nijak nepasuje depka sa nelieci alventou.

sslobodnamama777
30. mar 2021

@bloger Mily bloger, ty nemozes vediet o ziadnej matke, ktoru nepoznas aka je mama, ci je dobra a ci zlá. Matky sa ucia byt matkami za pochodu a inak co si napisal ze v kazdej matke je laska k dietatu, no tak to neni pravda, ale vobec.
mirka_8 jednoznae hladaj odbornu pomoc aj psychologa a podporu vo svojom okoli, to ze sa bojis byt s dietatom sama, bude lepsie, ak by si s nim sama nemusela byt, niekoho si zavolaj na chvilu, aby si sa zrovnala, iste vyhladaj niekoho s kym sa mkzes o tom porizpravat. Moze byt ze mas obsedantne myslienky a malo si veríš.

sslobodnamama777
30. mar 2021

ako chcem doplnit, ze alventu mas od odbornika co ja nie som, ale co som citala dava sa schizofrenikom. Bojuj za svoje stastie, neboj sa, bude to dobré, ale lieky by Ti mali zabrat hned, ak su dobré, vhodné pre Teba, ale zalezí vela od Teba, ako sa Ty popasujes sama so sebou, to je Tvoj rast, psychiatricke ochorenia vyzaduju aj sebapoznanie a nazriet do seba, liekov je vela roznych, skus zmenit liemy, alventa je silny liek, to ti mal uz zabrat. Hlavne doveruj sebe viac a hladaj podporu vo svojom okoli, alebo osychologicku online si pis s niekym o svojich veciach, vyrozpravaj sa a ked sa bojis byt s dietom sama, tak si niekoho zavolaj mamu alebo kamosku a tie lieky zmen, vyskusaj ine, nech ti daju, trvaj na tom.

bloger
31. mar 2021

@sslobodnamama777 prečo si to myslíš vysvetlíš mi to prosím ťa? A prečo si mi dala like ak so mnou nesúhlasíš neprotirečíš si trochu? Dakujem za tvoj čas pekný deň

mirka_8
autor
31. mar 2021

@sslobodnamama777 nezazivam to prvy krat a kde si prisiel na to ze alventou sa lieci to zazil si to nie tak nevies ako trva liecba ide o to ze sa ti nevytvara serotonin a tym vznika depresia a vidis vsetko zle

sslobodnamama777
1. apr 2021

@mirka_8 ale ked Ti nezaberá, je plno inych liekov. Liek Ti musí ucinkovať. Inak sa iba clovek trápi. Po psychiatrickych liekoch sa musis citit psychicky dobre. Samozrejme, ze zivot prinasa rozne situacie, ale lieky maju liecit. Serotonin Ti moze vytvorit aj iny vychytavac serotoninu, nielen alventa. Ale vsak ho ber a vidis ako sa sama citis.

sslobodnamama777
1. apr 2021

@bloger vsak ja s Tebou v celku suhlasim, ale nie v tom, ze vsetky zeny su dobre matky, preroze to teda fakt nie sú. To by svet inak vyzeral. Ale vacsina mamiciek sa iste snazi byt dobrymi mudrymi matkami, to iste, ale dost zien matiek vychovalo a vychováva ..napriklad nasich politikov...