Depresia a hrozná únava

lucia851
17. sep 2023

Ahojte boli ste pri depresii tiež tak hrozne unavené až totálne ospalé?

vanilkovazmrzka
17. sep 2023

Ano, je to bezny prejav depresie…

lucia851
autor
17. sep 2023

@vanilkovazmrzka keď záberu antidepresíva tak sa to zlepší?

zuzikak
17. sep 2023

@lucia851 samozrejme. Ked zaberu lieky urcite sa zmensi aj unava. Dovtedy je potrebne dvihat serotonin ako sa len da - pocuvat hudbu, chodit behat, cvicit, prechadzat sa, malovat a pod.

lucia851
autor
17. sep 2023

@zuzikak to asi ťažko cvičiť a behať keď som v totálnej depresii

simcekk
17. sep 2023

@lucia851 neboj je to normálne 🙂 kým záberu lieky môže byt únava ešte väčšia , ja som tak kedysi mala ale ono sa to postupne začne zlepšovať po takých 2 týždňoch 🙂
Treba vydrzat pár dni neboj sa

lucia851
autor
17. sep 2023

@simcekk a hrozne ma boli aj hlava už pár dní neviem či z tej depresie alebo nežaduce účinky

simcekk
18. sep 2023

@lucia851 môže byt aj ja.. u mňa celkovo pri nasadzovaní liekov bola únava, hlava ma bolela, aj sa mi zhoršili na chvíľku úzkosti .. neboj vážne, v tele sa vyrovanavaju látky ktoré si dodávas liekmi, naozaj treba iba vydrzat pokiaľ to neni nieco vazne 🙂

lucia851
autor
18. sep 2023

@simcekk a prejde to všetko?

simcekk
18. sep 2023

@lucia851 ano prejde neboj sa 🙂 tiež som sa bála, že to neprejde alebo podobne .. prejde 🙂 telo si zvykne a aj tebe bude lepšie ver mi

lucia851
autor
18. sep 2023

@simcekk tiež ťa bolela hlava pri nasadzani? mňa už boli asi 5 dní

simcekk
18. sep 2023

@lucia851 jasne, kvôli tomu som aj stále spala, som išla na prechádzku a aj ta ma zložila do postele.. aj unavená som sa budila, aj sa mi zhoršilo na chvíľku všetko ale dávala som si tie tabletky podľa predpisu a verila že bude lepšie.. skús možno aj magnezium si dať, a nejak sa hodiť do kľudu pokiaľ je možné.

lucia851
autor
18. sep 2023

@simcekk dávam si magnézium len tá hlava aj únava stále je

simcekk
18. sep 2023

@lucia851 prejde neboj, neni to nič vážne potrebuješ iba oddych a čas

lucia851
autor
18. sep 2023

@simcekk ja neviem cez deň ani zaspať keď som taká unavená ospala a slabá totalne

simcekk
18. sep 2023

@lucia851 aj to sa mne stavalo, tak iba oddychuj..
pozri tiež som neverila že to prejde a googlila každý symptóm a podobne a ani som neverila rečiam iných že to prejde ale naozaj, oddychuj, ak sa nedá spať skús film, seriál, alebo podcast pocuvat

messalina
18. sep 2023

@lucia851 máš niekoho pri sebe? Bývaš s niekym? V začiatkoch liečby kedy sa môže stav zhoršiť je dobre nebyť sama.
Želám aby ti lieky rýchlo pomohli 🙏 tiež som mala depresiu, úzkosti, bolo to hrozne obdobie ale prešlo to a už je dlhé roky všetko ok 😉

julka828
18. sep 2023

@messalina ona sa lieci uz roky a zalozila iz milion tem stale dookola

lucia851
autor
18. sep 2023

@messalina mám pri sebe manžela aj syna ty mi pomahaju

lucia851
autor
18. sep 2023

@julka828 ja za to nemôžem že sa mi teraz pohorsilo

zuzikak
18. sep 2023

@lucia851 rozumiem. No pytala si sa na unavu a ospalost. Nespomenula si, ze tvoja depresia je totalna. A neskusala ta rodina aspon na chvilku vytiahnut von ? Ono niekedy zabojovat a nechat sa presvedcit vyjst von viac pomaha ako ostat lezat. Nech je ako chce, dufam, ze ti lieky coskoro zaberu a zdravotny stav sa zlepsi.

lucia851
autor
18. sep 2023

@zuzikak bola som dnes už vonku v obchode viac nezvladam

zuzikak
18. sep 2023

@lucia851 dobre - super aj to je pokrok. To som rada. Postupne sa to zlepsi, neboj sa.