Prosim vas niekto bere alventu 75 ja blbnem uz myslienky totalne z minulosti strachy co bude este spanok je v pohode davam si melatolin ale cez den mucenie triasky ked sa z malou ucim som nekludna ako keby som to nebola ja ako to zvladate to je mucenie.. Si hovorim preco prave ja radsej mat 100 krat chripku a prejde to ako toto neviem najst klud ani v jednej izbe nic ma nebavi
S malou sme chodili na vylety teraz nic
Je mi ľúto čo sa ti deje, mojej tete sa deje niečo podobné ona už tiež tých liekov berie a nič jej nepomáha, maximálne keď si trochu viac pridá ale to je tiež nič moc a nálady a strach sa jej mení možno už len podľa počasia. Každé ráno je pre ňu utrpenie, nevládze vstať keď už konečne vstane je vraj aj jedenásť dvanásť hodín a spánok je aspoň jediné čo je rada že má. Taktiež trpí výčitkami svedomia z minulosti a stále myslí na svoju mamu a má strach že pre ňu nebola dostatočne dobrá a že kvôli nej sa jej stalo čo sa stalo. Najhoršie je že jej psychiater sa jej bojí meniť lieky a teraz naposledy jej nejaký pridal ale vraj nič moc, len čo je pokusný králik lwbo ten liek je na trhu možno len rok. Ak máš psychiatra a je naozaj dobrý, dohodni si s ním stretnutie čím skôr a nech ti nejako pomôže. Vyrozprávaj sa mu a uvidíš či ti pridá lieky alebo ich zmení...
@mirka_8 to je dobré, je dobré si písať myšlienky a pocity, trosku sa z toho vypísať. Ja som neveriaca ale táto forma viery v anjelov mi príde naozaj pekná a ukludnujúca 🙂 teta tiež najprv vypisovala denníky aj z minulosti čo mala tak ale ona to popálila aby sme to nečítali a teraz píše formu denníka do mobilu do poznámok. Či jej to trošku pomáha neviem ale myslím že pri návšteve psychiatra jej to pomôže ak sa s ním rozpráva aj o rodinných vzťahoch a popravde už zabúda niekedy čo sa kedy dialo lebo stráca prehľad o dňoch. Jej tiež býva raz dobre, a možno pár dní že ju myšlienky tak nekvačia a potom prídu dni kedy má chuť plakať ale skrz lieky to nedokáže a celá je zarmútena a bez nálady... Takže naozaj neviem, ja som s ňou málinko ale keď mám možnosť a ňou byť sama rada sa s ňou porozprávam a skúšam jej poradiť ale bojím sa že tej žene už nepomôžem 😔 a popritom ju celý život poznám ako jednu optimisticku ženu plnú entuziazmu... Len ma to mrzí strašne. A vždy keď som aj chvíľu s ňou tak mama furt chodí a otravuje a nemôžme sa v kľude porozprávať a ako ja by som sa s ňou porozprávala aj vonku pri prechádzke ale to je druhá vec že ešte k tomu trpí agorafobiou čiže neviem...
@mirka_8 tie tabletky si velmi dobre len to potrebuje cas jasom mala kopolu liekov a najlepsie mi urobila ta alventa ja vam verim ze teraz je to zle obdobie a tazko sa to zvlada treba mat trpezlivost a nebrat si vsetko do hlavy hlavne sa ukludnit viacej sa venovat dcerke a nerozmyslat nas sebou to vam nepomoze iba zhorsi skuste vsetkopisat napapier a spalit ta terapia velmi pomaha
@maria39 tam su aj tie strachy toto uz robim dva dni ze kazdy vecer palim co ma trapi ja som takato nebola mala som depky ale zvladla som to a vy ste sa ako s toho dostali tie myslienky su nenormalne zblbnute hovorim si ze nie su moje ze su bludy v hlave kludna som len rano to sustredenie je o nicom keby sa dali myslienky vymazat.. Vam kedy zacali posobit ja ma triasky neviem co zo sebou nekludna som
Prajem si tesit sa z malickosti ze kvet kvitne ze svieti slnko
Niekomu to zaberie hned ani to nepoznat a niekto sa trapi
Ja beriem alventu vyše týždňa, ale rano citim take teplo na tele, vezmem rano lieky, okrem alventy beriem aj tiapridal a diazepam, na obed tiapridal a diazepam a vecer kvetiapin a diazepam, pokiaľ zaberie alventa je asi potrebné brať aj pomocné lieky, mne to nasadila spolužiačka, ona je psychiatricka, pracuje uz 22 rokov na psychiatrii, tak mi to takto nastavila, pri alvente su samozrejme aj vedľajšie účinky, ako je aj to teplo na tele. Začala som aj s terapiou, zatiaľ som bola len raz ale v piatok idem druhýkrát, luecim sa uz okolo 10 rokov na panicku poruchu
Uzivam ju 4 dni ja by som potrebovala hlavu vyprazdnit uplne aby som na nic nemyslela ale ako pomozte to co ma bavilo ma nebavi same spomienky z minulosti sa mi vynaraju