Mali ste? Ako to prebiehalo? Vyliečili ste sa aj bez liekov? Neviem či to je ono, no čítam si kadečo na internete… Mám od tehu sem tam stavy, najmä pri strese alebo pri veľkej únave, že akoby som žila v bubline alebo sa zamýšľam nad životom, že akoby sme boli v nejakej videohre 🙈 neviem to opísať, zvláštny stav a cítim sa vtedy tak prázdno, smutne a normálne sa bojím , že sa zošaliem..príde to len večer pri únave, niekedy raz za mesiac, niekedy ani raz a inokedy aj 6-10x za mesiac…tento mesiac som strašne vyčerpaná a unavená a mala som veľa stresu a pociťujem to asi 5.krát…cez deň absolutne nič, fungujem úplne normálne a príčetne, žiadne problémy ani takéto stavy..aby som to ujasnila prvykrat to prišlo asi pred 8- 9 mesiacmi 🤷🏽♀️ nejaké skusenosti? Či je to ono alebo čo? 🙄 citim sa ako debil..vďaka
@simulienka2207 aj to mi napadloo, je to taký zvláštny pocit a taký tlak v hlave…neviem čudné, ale fakt krátke a objavujúce sa najmä večer a niekedy vobec a inokedy častejšie…
Koľko má dieťatko ? ☺️
@mattina8991 malá ma 7 mesiacov. Prečo?🙂
Mám skúsenosti s depersonalizacou a derealiizaciou po pôrode, ale ja som bola trošku iný prípad. Môže to byt z vyčerpania ako si písala, veľa rodia aj hormonálne zmeny. Mala by si si nájsť niečo pre seba popri bábätku ☺️
@mattina8991 fakt? A ako sa ti to prejavovalo? Asi maš pravdu, venujem sa len malej, žijem len pre ňu. Ja som sem dávala ďalší príspevok dnes, že dosť váham či to nebude aj tetánia. Mala som podozrenie roky dozadu, zmizlo to a v tehu sa zas objavilo. Mávam aj dosť časté lapanie po dychu a ťažké dýchanie no a k tomu ma chytí taký stav sem tam, že mám ozaj pocit, že som v akejsi bubline..zvláštne, neopísateľné…ale viem, že to nie som ja, bojím sa trochu toho, nechcem mať žiadne psychické problémy 😏 nikdy som to nemala no…mávala si to celodenne alebo tiež len niekedy?
Mne sa to začalo tiež v tehu také divné stavy. Ale ja som mala po pôrode veľké komplikácie a dostala som psychózu. Samozrejme som trpela deperzonalizaciou a derealizaciou do nedávna, ešte aj teraz to občas príde a vždy ma to vystraší. ( tým ta nechcem vylakať, jasne že ty netrpíš duševným ochorením ) Teraz mám skvelú terapeutku a tá sa venuje aj ženským dušiam po pôrode. A vštepuje mi, že ak mám možnosť aby mi niekto postrážil dcérku, tak to mám využiť a venovať čas sebe hoc len hodinku. Zájsť si na nechty, jogu, niečo si ísť sama kúpiť, proste hľadať v sebe svoje staré ja ☺️Tiež som s dcérkou od rana do večera a som ešte aj perktcionáista. Čiže kladiem na seba vysoké nároky aby bolo navarené, upratané, opraté, proste tip top. Postarané o dcérku a venujem jej celý môj čas. My maminky proste niekedy zabúdame na seba a to je chyba. Potom trpí naša duša a v nejakej podobe to dá telo vedieť ☺️ čiže ak máš možnosť tak oddychuj čo najviac ☺️
@mattina8991 mega ďakujem! A myslíš, že teda to, čo mám ja nie je ono?😔 dosť sa toho tiež bojim, no všetky známe keď im to opisujem mi hovoria, že to je len obyč. úzkosť…tak snáď to vymizne…
Určite máš pravdu, ja to mám úplne identicky božinku, tiež
Som perfekcionistka brutálna, nonstop musí byť doma poriadok, tiež sa 24/7 nepohnem od malej 🙈 takže to máme rovnako preeesne…Ja inak pozorujem veľký vplyv hormónov, preto rozmýšľam, či aj hormonálna nerovnováha nespôsobuje tieto stavy, pretože napr. pred menštruáciou až do ovulácie je to ooomnoho horšie. Od ovulky som zas ako vymenená až dokým nie som zas pár dní pred ms. Dnes som taká smutná, ako bez duše a bez života, veľa sa tým zaoberám, prečo také stavy sem tam mávam vôbec, neviem to prijať🥲
Určite to nemáš ☺️ vzniká to po pôrode niekoľko dni.
Musíš trošku upustiť a bude to lepšie, ver mi ☺️
Mne tiež od pôrodu robí cyklus problémy, a tiež som si myslela že je to hormonálne ale u mňa to bola psychika.
Ak ti to pomôže, tak ti z vlastnej slušnosti poviem, že buď rada že máš len takéto stavy ❤️ Ja som bola hospitalizovaná na psychiatri, rok som nejedla a fungovala na nutridrikoch, každé ráno a v noci som iba zvracala, nevedela som prejsť sama ani do sprchy, rok dcérky si poriadne nepamätám, mala som nechutné stavy, myšlienky ktoré neprajem nikomu. Niekedy som nepoznala ani manžela a ani dcéru. Každý večer som sa modlila aby som zomrela. To bolo peklo. V čakárni na poradni som závidela maminkám a pýtala som sa prečo sa to stalo práve mne ? Ale proste zbierala som sa z úplného dna ☺️ a dnes som tu mám krásnu dcérku, liečim sa, navštevujem terapie a dúfam že sa zotavujem.
Nepýtaj sa prečo ty. Proste potrebuješ len oddych a chvíľku pre seba a aj tak budeš najlepšia mama ❤️
Nebude to ta mozgová hmla? Ja s tým skúsenosť nem.. Ale často sa to tu spomina.