Dentálna hygiena a malinké kazy

vemi23
28. okt 2021

Ahojte
Chcem sa opytat bol niekto na dentalnu hygienu? Ja si davam do poriadku zuby u zubara a ked uz budem mat po tom tak sa chystam k dentalnej hygienicke. Na 2 alebo 3 zuboch mam malinke (asi) kazy. Nechapem preco mi to zubar neodstrani teraz ked to nieje vacsie. Samozrejme ze sa budem snazit aby sa nezvacsili. Zuby si cistim 2x denne. Odstranuje hygienicka aj taketo malinke kazy? Vedela by mi nejako v tomto pomoct?. Ďakujem

yeanni27
28. okt 2021

@vemi23 Ahoj, dentálna hygienička neodstraňuje kazy, ale len plak, zubný kameň, zafarbenie zubov atď. Ešte aj školí ako si správne umývať zuby.

zuzanka.zuzu
28. okt 2021

@vemi23 a prečo až potom? však choď k nej už teraz... ja chodím podľa potreby, niekedy raz za 2 mesiace, inokedy raz za pol roka 🙂 to nie sú antibiotiká, choď kedy máš potrebu a chceš

michaela789
29. okt 2021

@vemi23 pokiaľ ja viem, postupnosť by mala byť najskôr hygiena POTOM kazy.... Lebo niektoré škody môžu byť pod povlakom tak je dobré dať najskôr preč ten, nech sa vie v akom stave reálne zuby sú.

ruzasipova
29. okt 2021

@vemi23 Nie nerobi. A ide sa najprv na hygienu, potom na kazy. Ak ich je viac, na hygienu sa aj tak chodi pravidelne.

mondolina
29. okt 2021

najprv hygiena potom kazy

jaroe
29. okt 2021

@vemi23 malinky kaz ti možno odstráni elmex gél. Prípadne vyskúšaj aj klinčeky. Aspoň 2 týždne každý deň rozzuj klinčeky, resp. stačí ich len podržať v ústach zacvaknute v zuboch a potom si tou drťou vyčistiť zuby...

vemi23
autor
29. okt 2021

@jaroe nepoznam to ale skusim v dm na eshope som videla ze maju nejake gely...

vemi23
autor
29. okt 2021

@mondolina tak to som netusila ze najprv dentalna a potom zubar...

vemi23
autor
29. okt 2021

@ruzasipova ja len ze k zubarovi som musela ist lebo pod zubom na dasne sa mi spravila taka gulicka ako vacok... Zub nevyzera dobre a zubar mi ten vacok len prepichol ale stale tam je

michaela789
29. okt 2021

@vemi23 máš to mŕtvy zub? Tie zvyknú takto zahnisat od koreňa. Bude ti ho musieť otvoriť a celý znova vyčistiť. Nič príjemné ale bohužiaľ.
Ale tú hygienu si daj isto spraviť čo najskôr, až potom rieš ostatné.