Dentálna hygiena a bolesť zubov - vaše skúsenosti

paulinka17
19. júl 2020

Ahojte potrebujem radu lebo som už naozaj zúfalá... v poslednej dobe mám strašné bolesti zubov za posledný polrok mi moja zubárka stihla vytrhnúť dva zuby... keď som prišla od zubarky naposledy až som plakala od bolesti (a to vôbec nie som nejaká citlivka) a chcem s tým niečo robiť lebo ak to pôjde takto ďalej asi sa zbláznim.. chcela by som aj zmeniť zubarku ale to teraz bohužiaľ nie je mozne ale o tom potom.
Zubárka mi povedala že ma zub bolel preto, že mám paradontózu a odporučila mi dentálnu hygienu. Bola som rozhodnutá že idem do toho, som aj objednaná a termín mám uz zajtra ale dnes ma cela rodina odhovára že mi to dokazi zuby ešte viac, že to boli, vôbec to nepomôže a že mi to odporučila len kvôli tomu že si naháňajú peniaze. Aký je váš názor? Pomohlo by mi to alebo je to naozaj zbytočná hlúposť? Pripadne vy chodíte na dentálnu hygienu? Ste spokojne?

paulinka17
autor
19. júl 2020

* paradentozu

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adamadent
19. júl 2020

Chod na dentalnu hygienu a pýtaj sa jej všetko čo chceš vedieť o zuboch. Ak je dobra vie ta presvedčiť o tom ze DH stojí za to, vie ti navrhnúť ako treba postupovať v liečbe zubov. Záleží v ako sú zuby stave ale ak chceš naozaj niečo zmeniť zuby liečiť tak je potrebné aby boli čisté. A to robí DH, nieje to len o odstránení zubného kameňa.

katty2012
19. júl 2020

@paulinka17 dentalna hygiena je zaklad dobrej starostlivosti o chrup. neviem kolko mas rokov, ale to, ze si na nej este nebola nic dobre nevesti, zvlast pri paradentoze. pri tejto diagnoze je to zakladne osetrenie, inac prides o zuby. a neviem odkial rodina berie tieto info, ale trepu blbosti

sabush000
19. júl 2020

zuby mozno ta bolia preto lebo uz máš odhalene krčky. nehovorim ze DH je uplne zbytočná vec, ja nechodím a v živote som nemala zubny kameň ani nič. základ je hygiena, poriadne si umyť zuby, medzizubna kefka, niť, ústna voda a tak.

syslik81
19. júl 2020

urcite chod na dentalnu minimalne 2x do roka... vycisti zuby fest perfektne ..vysvetli ti ako sa o zuby starat .. zial ak je tam paradentoza tak sa ti dasna oddialuju od zuby a odhaluje sa ..co sa uz neda napravit len ooperativne..ale dobrou a kvalitnou hygoenou to velmi mozes zmiernit .. aj ja chodim .. staram sa medzizubne kartacky a mam to o 80% lepsie ... pouzivam aloe vera zubnu pastu ale mas aj ine velmi dobre na paradentozu ... rodinu nepocuvaj - nestudovali nezazili nevedia

kittykat22
19. júl 2020

@paulinka17 rodina ti velmi zle radi. Na paradentozu je najlepsia dentalna hygiena. Hygiena je len to, ze ti ocistia zuby ultrazvukom a vodou, pastou. Ja sa bojim zubarov, mala som vzdy kazy, manzel ma paradentozu a ako chodime pravidelne na dentalnu hygienu tak mame o 90% menej problemov. urcite sa na dentalnu hygienu objednaj - je to len prachsproste cistenie zubov - ale level ze doma to nemas sancu spravit. Pravidelna hygiena ti moze zachranit zuby.

ella_price
19. júl 2020

Dentálna hygiena je dobrá vec a bolí najviac vtedy, ak máš zapálené ďasná. Dentálna určite pomôže a potom odporúčam pravidelne čistiť aj medzubnými kefkami a niťami.
Na dentálnu aspoň každého pól roka a niektorí zubári dokonca dávajú aj anestézie pri dentálnej, ak je bolesť príliš veľká.
Tiež sa mi zapaľovali ďasná na niektorých miestach a toto mi veľmi pomohlo 🙏🏻

ruzasipova
19. júl 2020

Urcite chod. Na dentalnej ti odstrania zubny kamen, ktory ti sposobuje paradentozu. Prvy krat v zivote to naozaj boli, pytaj si nieco na lokalnu anestezu. (daky gelik alebo vodicku) Tiez ti tam ukaze, ako si spravne cistit zuby, aku medzizubnu kefku pouzivat a ako.

bibka26
23. júl 2020

@paulinka17 ahoj paulinka, ked mas paradentozu urcite ta z toho mozu boliet zuby aj ,,bezdovodne" co sa dentalnej tyka ja na tvojom mieste by som sla .. ono medzi ludmisa hovori ze dentalka pokazi zuby este viac ale pointa je v tom ze na dentalnej ti odstrani povlak alebo zumby kamen a po odstraneni ak je to silno zanesene alebo kamen velky tak ked to odstrani moze to odhalit kazy ktore boli ukryte pod tou vrstvou, ak je to dlhodoba usadenina alebo nezvyknes pouzivat dentalne nite na ktore je dasno zvyknute tak mozes mat aj pocit bolesti po dentalke lebo dasno bude podurene mozno par dni potom aj citlive a bolave, niekto mava pocit dokonca ze sa mu dany zub trosku kive ale to je tym ze to dasno sa uvolni od toho kamena ( ale to su extremne pripady kedy uz fakt vidis aj ten kamen na zube) neviem v akom stave mas zubky ale neboj sa ist na dentalku aj ked das peniaze to zalezi od poistovne ale ak mas povlak alebo kamen a pod nim nieco prave dentalka to odhali a budu vediet co dalej s tym... ja mam napr teraz problem s odvapnenymi zubami tak chodim vela a casto a keby som nechodila tak uz ich mozno ani nemam...zuby niekedy bolia aj ked mas odhalene krcky co moze mat na pricinu prave ten kamen... takze uz je to na tebe ale rodina ta zbytocne strasi aj ked je pravda ze nejake peniazky to stoji