V utorok som objednaná na dentálnu hygienu, avšak už asi týždeň pociťujem bolesť zuba. Je to skôr tlak, neviem presne identifikovať, ktorý zub. Som cca mesiac po kovide, ešte pokašliavam - myslela som, že to s tým súvisí (hlieny v dutinách). Bolieva ma nad hornou čeľusťou, niekedy až hlava. Obávam sa, že to bude zub 🙁 aký je teda postup? mám ísť na dentálku aj v takom prípade, či najskôr na ošetrenie? Zo zubného ošetrenia mám od malička strach, aj dnes už pociťujem vnútornú nervozitu, chvenie.. už je pomaly obed a ešte som nejedla.. každé ošetrenie zvládam s veľkým psychickým vypätím 😟
Dentálku mám v tej istej 'ambulancii', sú tam dve. Jedna robí hygienu, druhá ošetruje. Tesne po tom kovide som bola na preventíve. Dva zuby v tej oblasti už mám opravované. V pondelok pred dentálkou idem na panoramatický rtg. Dr. mi po preventíve povedala, že najprv dentálka, potom kazy. Neviem si ale predstaviť, aby mi v tej oblasti čistila kameň.. je mi mdlo už len z tej predstavy 😢
Spraví sa rtg a uvidí. Pripadne tu oblasť vynechá a spraví sa dodatočne, pripadne sa dá dat anestezia
Ja som prišla s bolesťou ďasná pri 8ke najprv mi urobili dentálnu a potom za pár minút zub vytrhli. Takže myslím ze môžeš ísť normálne na dentalnu
ja osobne by som isla na dentalku a rovno nechala zubara nech sa na to pozrie.. napr my mavame kontroly, preventivky aj taketo konzultaice vzdy PO dentalke. Nevidim dovod to rusit.
Zrusila by som dentalku a objednala by som sa k zubarovi aby ti urobil aj RTG a prisiel na to, co sposobuje tlak a bolest. Akoze kludne chod aj na dentalku ak velmi chces ale ja by som hasila co hori