Ahojte baby. Som objednana na dent.hygienu...idem tam asi po 4 rokoch. Strasne sa bojím zubarov.....mám dost červené ďasná a neviem ako čo to bude, riadne sa bojím či ma nevykricia kde som bola do teraz alebo co.
A Dva zuby nemám svoje tak to sa mi asi odlepia ked mi bude dávať dole zubny kameň však...
Máte niektorá skúsenosť s tymto strachom ako ja a ako ste to zvladli?
Ďakujem za každú odpoveď. (Viem ze o zuby sa treba starať, je to naša vizitka. Tie ďasná červené ma trápia ) ach jak
@erikaa09 nepovracala, vcera som to absolvovala tehotná a da sa to vydrzat
@aalzbetkaa
Radšej ísť teraz so strachom, ako kvôli paradentoze prísť o zuby, naučia ťa správne čistiť chrup, aby ďasná neboli zapálené,
Chodím na dentálnu 2 x do roka, ani raz mi korunku neodlepili.
@radu_lienka cítim vonavku a zvraciam takže viem... Pred nedavnom mi pen zacalo byť dobre
@aalzbetkaa Ahoj. Som dentalna hygienicka, strach zo zubara je normalna vec ma ju väcsina ludi. Nikdy nie je neskoro sa odhodlat si dat zubky do priadku, je to dolezita vec nie len esteticky ale aj zdravotne. Urcite by na teba nemal nikto kricat naopak mali by ta podporit, upokojit a vsetko vysvetlit. Mali sme vela pacientov s panickym strachom a vzdy sme to postupne zvladli. Zaciatky su vzdy tazke aj osetrenia narocnejsie, ide to pomaly, postupne. Asi to nebude najprijemnejsie na zaciatok, niekedy treba aj trosku vydrzat, robis to pre seba. U nas davame pacientom aj na dentalnej anestezu ak ich nieco velmi boli aby sme ich neptrapili alebo si to delim na viac osetreni postupne. Drzim ti palce, vsetko zvladnes. Uvidis bude to stat za to, potom budu zuby pekne ciste aj dasna sa zahoja. 🙂
@erikaa09 noo, kedze chodim po rajone citim kadeco, dnes vynasali bio odpad to bol vacsi horor, ako dentalna,
chodim kazdy rok na dentalnu ked som doma na sk .. a lutujem ze som nezacala askor ale ked ja som bola mlada nieco take bud nebolo al bolo velmi drahe .. mala som paradentozu kt zubarka neriesila - stara kmunistick aco rozvrtala zuby ako sa len daloa tera mi pomalinky praskaju .. vdaka dentalne sa mi dari z paradentozou bojovat uci ma pouzivat medzizubne a skoda len ze ju nemam denne v kupelni aby ma aj striktne napominala co robit a co nie lol .. ja som s bolestou ok ale ak by ta bolelo da ti sprej a prejde to .. nieje to take zle .. a cim castejsie tam budes chodit tym lepsie a tychlejsie aj pr enu ..
@aalzbetkaa preco by mali nakricat😂😂to bolo kedysi tak... Platis si za to plnu sumu, poistenie ti to nepokryje, si skor zakaznik ako pacient. Akurat ti poradia ako spravne dodrziavat hygienu a tak. Mas len dve korunky, hovoris akoby si mala chrup v dezolatnom stave, niektore baby nosia protezu uz v 30tke...korunky sa ti pri dental nej hygiene neodlepia, to si kde😅 pocula. Ak mas podrazdene dasna, bude to trosku boliet, ale od toho ta dent.hygiena je aby odstranila bakterie, povlak, dopomohla uzdravit dasna atd atd. Takze hlavu hore, nakoniec tam budes chodit aj rada.
Viete baby..ked som mala 19 rokov som mala úraz tak preto tie korunky....teraz mám 25 a fakt mám panický strach zo zubárov a čo sa týka zubov. Keď som bola naposledy na dentalnej tak sa mi korunka odlepila, preto sa pýtam ...každý chce mať krásny chrup...a fakt už som sa nato odhodlala....fakt sa bojím riadne najradšej by som dala aby mi to umrtvili lebo sa tam asi rozplačem.
@aalzbetkaa Asi si ju mala zle zalepenu, alebo hygienicka nebola moc setrna. Pozri ak mas taku traumu z poslednej dentalnej hygieny, tak zrus termin a objednaj sa hocikde inde! Ja vzdy dopredu informujem kde to mam citlive, ak to boli dame si prestavku,nikdy som sa nemusela bat. Pripadne popros nieco na znecitlivenie ak mas nizky prach bolesti.
@aalzbetkaa neboj sa. Ak mas vela kamena, moze byt odstranovanie neprijemne, ale potom, ako zacnes dbat o hygienu aj doma a budes chodit pravidelne, t.j. 2x za rok, tak to bude lepsie. Dentalnou hygienou sa da predist vela zbytocnym problemom, je velmi dolezita, tak radsej zacat neskor ako nikdy. Aj tym cervenym dasnam sa da krasne pomoct a vyliecit ich - dolezite je, aby si sa potom dokladne starala o zuby tak, ako ta nauci dent. hygienicka. To iste plati aj o detoch - uz od cca 6 rokov chodia na dentalnu hygienu aj deti.
Ahojte chcem sa spýtať strašne ma začali bolieť zuby a ďasná a zistili mi baktérie v hrdle volala som Dr povedal mi že musím ísť na dentálnu higienu prosím vás vie mi niekto poradiť ak pôjdem či to celé má prestane bolieť a či môžem mať od zubov tie baktérie v hrdle ?
Lebo Dr mi nič nevravrla len to že musím ísť na dentálnu higienu a zložil.
@aalzbetkaa ahoj ja mám 28 rokov a minuly rok som bola prvy krát. U zubarky som tiež dlho nebola no nakolko zuby bolia tak som sla na od Kedy viem že injekcia je súper strach mám len Z trhania :(u dentalnej to nebolo len dlho a tie zvuky plus hnusne chute.kebyze mám ist teraz musím odmietnut asi by som sa povracala (som tehotna)