Ahojte . Mal tu niekto prosím Vás dentálnu cystu nad hornymi zubami ? A mal to chirurgicky odstránené v celkovej anestéze ?
Mala som cystu, rovno pod nosom, nad 1 a 2 .... lokálna anestéza. :D
Ja som mala na vnutornej strane pod 2 alebo 3. Lokalna anesteza, islo to na rozbor. Vsetko ok.
nie na podnebi, mala som na spodnej strane. Kanaliky mi nemuseli vyplnovat.
Dobrý večer, a kto odstraňuje cysty nad zubom zubár alebo chirurg?
@dota6 Dobrý večer dnes v Prešove žena bola na röntgen našili jej dentalne cisti ma ich o trochu viac ako vy chcel by som sa odvas trožku viac popýtať keď môžete a máte čas velmy sa bojí aký je postup 1 decembra ide na zákrok povedali jej že zákrok bude dlhý a ako dlho sa to hojí? a či to po všetkom bolí a či je to nebezpečné a či môžu nastať aj iné komplikacie dakujeme
@ivann1989 pekný deň prajem. Bolo to nepríjemné a bolestivé hlavne po zákroku. Opuch a modriny som mala cca 2 týždne. ( U mňa je hojenie pomalšie, môže byť, že vašej manželke sa to bude hojiť lepšie) Žiadne komplikácie som nemala, zákrok je bežný, ja som to zvládla v lokálnej anestézii. Všetko som počula, vnímala. Držím palce.
Idete do Prešova na zubnú chirurgiu do nemocnice? Alebo nejaká súkromná klinika? Ja som bola v nemocnici a bolo to v pohode.
@dota6 Zdravym vás áno manželka je po zákroku 12 cyst je to dost naraz jej to vybral sestrička sa sama obávala že či to zvládne a doktor vaj no už keď ju tu máme tak spravím ale na šťastie všetko v poriadku je na abtibiotikach a iné tabletky neviem aké. Ale chcem sa spýta ako som čítal že niekto opuchol a zmodrel ale manželka vôbec. Nič maly opuch ktorí si všimla iba on aja vôbec že či jento normálne lebo doktor povedal ze opuchnuté a zmodreje ale nič ďakujem vopred za odpoveď
@dota6 dobrý deň. Mám aj ja otázku. Som štvrtý deň po vybratí cysty. Mala som neskutočne spuchnutú peru, keďže cysta bola hneď nad prvým predným zubom. Opuch pery sa zmiernil,ale dnes som sa zobudila s opuchnutým lícom až oko mi chytilo. Je to bežné? Bolesti nemám vôbec. Ďakujem za odpoveď
@tanicka137 dostala si antibiotika po zakroku? Ak nie, urcite by som ich nasadila co najskor.
Opuch po zakroku zvycajne byva, ale neviem ci az takto.
Ja som dvakrat podstupila operaciu cysty, prvykrat som mala celu tvar s modrinami a aj opuch nejaky bol a druhy krat len mierny opuch. Ale atb som mala zakadym.
@andrea901 áno mám antibiotiká, beriem od začiatku. On mi povedal, že bude opuch, že je to normálne, ale som myslela, že tá pera a teraz sa mi to ťahá k oku. Modriny nemám.
@tanicka137 ahoj, opuchnutá som bola aj ja a dlho. Ale postupne to odznievalo. Skúste zavolať dr, ktorý vás operoval, či je to bežné. 😇 Predsa len, je to okolo dutín.
Držím palce
@dota6 a spuchli ste hneď po zákroku a potom to mizlo? Mne to nejak postupne ide. On hovoril, že zo 5 dní môže byť opuch až sa nenaľakám,ale keď to líce spuchlo až po troch štyroch dňoch. Uvidím ako vstanem zajtra. Najhoršie, že ide víkend. Sranda, že bolesti nemám žiadne
@walentina7 cysty vznikaju zo zle osetrenych korenovych kanalikov, ze to je vrodene, to som este nepocula, ale jasne, ze si zubar neprizna svoju chybu...
@tanicka137 už som aj zabudla ako to bolo. Ja som bola opuchnutá a mne nabehla aj modrina pod okom. Ale radšej to dať skontrolovať.
@dota6 ďakujem za odpoveď ❤️
@dota6 tak pekne mi to odpuchlo chvalabohu 🙏 v piatok idem vybrať štichy. Bolí to? Či dávajú injekciu?
@2015monika2015 ahoj, mala som cystu nad hornou 2kou a 3kou, robili mi aj resekciu koreňov. No časom som aj tak o tie zuby prišla a mám mostík.
Zvládla som to v lokálnej, bolo to nepríjemné 🥲 hlavne po tom 😕
Držím palce 😉