Ahojte, cim najlepsie osetrovat dekubit zrejme 2.stupna na zadku ? Pozerala som akti maris gel aj roztok.
Suprasorb, Inadine, oplach DebriEcaSanom, urcite konzultovat s dobrym koznym lekarom a neliecit podla babskych rad. Su rozne naplasti, krytia a pripravky s roznymi ucinnymi latkami, ktore sa pouzivaju v zavislosti od stavu rany, infekcie atd. Najdolezitejsia je ale prevencia, aby sa netvorili dalsie rany a neprehlbovali uz existujuce, menalind ochranny krem na predilekcne oblasti a polohovanie, hlavne mikropolohovanie, a v neposlednom rade vyziva pacienta, ked chybaju vitaminy, mineraly, rany sa hojit nebudu.
Ahoj,betadine/microdacine,potom preliepat antidekubitarnymi naplastami,pripadne iným krytím🙂
MY ked sme mali choru dcérku tak som kúpovala take napustene naplaste ked ležala v nemocnici vždy doniesla dekubit neviem už ako sa to volalo ale potom ked som to príkladala každý deň aj 3 náplaste tak jej to prešlo.Dekubit je bolestivý a ked je už taký väčši strašne to boli.Viem že to boli naplaste s látkou koloidne striebro.Aj betadín je to tiež dobrý.Aj menalind krém tiež mám dobre skusenosti.
Dakujem vam. Asi som sa zle vyjadrila, este to nie je otvorena rana, ale ta koza je uz strasna-cervena, miestami akoby zosuchana.
Ide o mojho otca-po cievnej prihode dostal na jiske sepsu, to mu liecili antibiotikami a kvoli tym antibiotikam ma teraz klostridie. Je na geriatrii, kde teraz dostava specialne atb. Plus sme mu dokupili enterol. Kvoli tej prelezanine ho chceme zobrat na reverz domov. Prakticky mu to vzniklo za tyzden, odkedy ma tie hnusne hnacky. Ako niektori osetrovatelia/sestricky su uplne super a niektori...radsej pomlcim. Minule mu jedna povedala,aby tak casto nevolal,takze bol niekolko hodin vo vlastnych h.vnach.Dnes sme boli za primarkou a pytali sme sa na antidekubitny matrac. No nedostane ho,lebo je este dost mobilny, moze sa obracat🤦🏼♀️. Hej, lezi a cele telo ho boli, 79 rocny clovek vysileny zo silnych hnaciek po porazke s lavou nohou a rukou nie uplne funkcnou. Pred tyzdnou sa este dokazal sam obratit,teraz uz ani nie. Psychicky je tiez na tom velmi zle. Dnes mu aj jedna sestricka ze vraj povedala,nech sa pyta domov,ze tam aj umrie.
Klostridie su pliaga a su dolezite aj hygiencike opatrenia, na to pozor. Inak suhlasim, ze doma mu bude lepsie ☹️ Ja som tiez prevazovala rany (sice to neboli dekubity ale bercove vredy) ocinovi doma a vlastne aj ked bol v nemocnici na internom, aj tam som ich kazdy den chodila ja prevazovat, kedze nemocnica kozna lekarka bola uplne neschopna a sestricky ohladom ran uz duplom.
Ak je to este len zacervenana koza, tak to je dekubit 1.stupna. Dekubit sa vie urobit aj za par dni, bohuzial v takychto pripadoch sa tomu velmi neda zabranit, hlavne teda nie v nasej sk nemocnici. Teraz je velmi dolezite prave to polohovanie a ochrana da sa to este pekne zachranit. Ak je to mozne, navstivte DOBREHO kozneho lekara a potom si pripadne viete vybavit aj sestricku, ktora by k vam chodila dekubity osetrovat, cvcit s otcom (pohladaj si ADOS vo vasej lokalite). Drzim palce, nech sa ockovi polepsi 🍀
@naja85 napíš do skupiny Zdravotníci na MK