Dnes mi diagnost. ze mam velmi nizke hladiny vitaminov.
Hlavne nedostatok vitamin D. Kupila som si hned vitaminy, a musim sa samozrejme zacat inak stravovat .
Nemate s tym niekto skusensot ako ten stav este zlepsit ?
Lebo mam zdravotne tazkosti.
Za kazdu radu dakujem 🙂 🙂
@pribinak len ja som vegeatrian :(
Rastlinné maslo či syry obsahujú tuky, nie?
@pribinak ano to jedavam dost len aj tak mam strasne malo
D vitamínu má skoro každý malo.Najlepsi je ten v kvapkách ten už je olejový.Coho máš ešte málo?
D vitamín minimálne 5000 IU 2 týždne potom denne 3000-4000 najlepšie v zimných mesiacoch najlepšie v kvapkách, alebo v tobolkach, Od jari do júna stačí 3000iu cez letné 2 mesiace stačí 1000iu ako udrziavaca davka. .
Mám s tým osobnú skúsenosť , krásne som sú ho upravila na hodnotu 48,5 ug/l.
Ak máš pod 20 tak to je dosť veľký deficit .
@ctrl mala som 10 :(
@ctrl ja som si kupila spray vitamin D pod jazyk a tabletky
@ctrl a ktore produkty vitaminy si si kupila ?
Ja len tieto kvapky som užívala.
https://www.puravia.sk/doplnky-stravy/545-vitam...
Pozri si video o davkovani , vďaka tomuto som sa viac dozvedela ale hlavne sa mi zvýšilo
Musíš dobre pozrieť koľko dečka je v jednom vstreku , neviem aký máš ak bude 1000 tak aspoň tie dva týždne určite 5 vstrekov a ďalej tak ako som písala.
Lebo ak dáš tak ako pisu hladinu si nikdy nezvýšia ale len udržia čiže stále budes na tom rovnako. A hlavne užiť z tukmi.
Mne stačí kúsok chlebíka na to maslo a na to kvapky .
Tie kvapky užívam už 5 rok
A hlavne preto K2D3 , lebo K je vitamín ktorý mi dopravu D -čko do kosti a zubov.
Deficit < 20 ug/l
Nedostatočná koncentrácia 21-29
Dostatočná koncentrácia 30-44
Vysoká > 60
Hlavne pamätaj na to, že vit. D je rozpustný v tukoch, čiže ideálne je honuzicat s jedlom ktoré má nejaké tuky, nemusí to byt, že mastné jedlo, ale aby to nebolo napr ovocie či len tak zapiť na prázdno