Ahojte baby, chcem sa len informovať, aké mate skúsenosti s bylinkovu kúrou od Dedika na liečbu stoličke ho ekzému - aktuálne ju užívam asi 2 mesiac, stav sa mi rapídne zhoršil - ukázali sa mi všetky ekzémi na miestach, kde som ich za celý život mala - predkolenia, ruky, predlaktia, ramená, brucho, krk, tvár, očné viečka s výrazným opuchom - ekzémi sú mokvajuce, riadne svrbive. Opdprucili mi liečbu na 2 týždne vysadiť, kvôli búrlivej reakcii a potom postupne navyšovať davku. Nasadila som však celkové antihistaminiká,, nakoľko som už ledva cez tie opuchy videla. Idú Vianoce a vyzerám akomonstrum... ake mate skusenosti ? Aj Vam sa to tak hrozne zhorsilo ? Kedy sa Vam to zacalo vyhojovat. DakujemOdporuci
@renatka100 ekzém sa mu už potom nevrátil? Nevadilo, že na kožu používal ten lovkid?, Lebo už som nad tým uvažovala. Ekzémy pália, stipu, svrbia, mokvaju, stope na dokonca aj voda. On to kde všade mal? Ako to vyzeralo, keď sa to vyhojovalo ? Tu dieru dodržiaval striktne? - idú sviatky, tak laku sa zrejme nevyhnem
Locoid, kakau
@lalota nemal ziadnu dietu a zabralo to tak na 5 rokov, kym neprisli velke stresy. Bez locoidu v tych najhorsich stadiach by to nevydrzal. Mal to na celych rukach a dlaniach.
@prevenar nemusite poznat vsetko co na svete existuje, o strave viem svoje, mamu som liecila 5 rokov na rakovinu s gersnovou terapiou...davali jej 3 mesiace zivota.
@renatka100 ja mám takto vysiate celé telo, okrem chrbátu a stehien... Sama som lekár, každá medicína má svoje ohraničenie, ci klasická alebo alternatívna. Spolu sa môžu navzájom skvelo dopĺňať. Tam kde klasická medicína konci, tam alternatívna môže poskytnúť riešenie, ako v prípade Vašej mamy. Ja som si už aspoň tvár a krk natrela belodermom a ustupuje to - veď kortikoid. Ostatné sa dá ako tak zniesť aj keď to nesmierne boli ale zachraňuje ma to, že vyšší prah bolestivosti. Kombinujeme vonkajšiu liečbu s vnútornou - rybí olej, psyllium, úprava stravy.
@lalota musite to vydrzat, odporucam este zeleninove stavy - dobry navod je kniha norman walker stavy - je aj v pdf na internete
ekzem je porucha stuktury koze, neudrziava vlhkost a praska cez nu sa dostavaju bakterie pod kozu. Neni pevna ma akoby medzery miestamy pod povrchom..(ako riedke kosti) To ti nikto nevylieci, kremovat treba ked je sucha pokozka. ale Ked su uz zapaly a bekterie pod kozou, mokva atd. treba kortikoidy... A hlavne treba mat dobru crevnu floru, jest vela probiotika, zbavit sa zlych bakterii v zaludku a crevach. Staci pravidelne pit kefir, jest kvalitne kysle uhorky, kombuchu, kyslu kapustu...a ekzem sa zlepsi.
@tova Prepáč, ale neviem odkiaľ máš tieto info... mne kortikoidy od kožnej nezabrali nikdy!! A to mám ekzém od malička. Rôzne diéty taktiež nie, dokonca som niekedy už ani nič nejedla, s dúfaním že ekzém zmizne. Sú to bludy. Probiotiká skúšam teraz, beriem ich cez mesiac, nevidím žiadne zmeny. Takže nie toto čo píšeš sa týka všetkých....
@tova a hlavne kyslú kapustu...... To ekzematikovi radiť....keď už ideš radiť ohladom stravy- kyslá kapusta ekzém ešte zhorší-keďže je kysla....
@gabika0825 a plna soli
@gabika0825 ekzem mam aj ja od malicka a viec co rozpravam. Ked lekar vie co robi tak kortikoidy zaberu stale. Treba najst dobreho lekara. Ja ich mam vyskusanych. Predovšetkým však ide o netermizovanú, nestrilizovanú a inak tepelne upravovanú kyslú kapustu. Napriklad tu si precitaj o kapuste predtym nez nieco vypustis do eteru - https://www.detoxikacia-organizmu.com/zdrava-st...
@tova sranda že som vystriedala asi 5 kožných lekárov ktorí mi večne ordinovali kortikoidy, ktoré mi nepomáhali ani trochu, stále to isté. Ekzém bol ešte horší ako keby som si na to nedávala nič... a to o tej kapuste... Akože ak ti to pomáha tak prosím, ale mne bolo vyslovene zakázané jesť kyslé, obzvlášť kapustu. A nikde som nikdy nenašla, že by kyslá kapusta bola u ekzematikov povoleným jedlom, nieto že ešte nebodaj ekzém lieči. Ale nech sa páči, kazdému pomáha iné, no ja som sa s týmto ešte nestretla.
@lalota .mojho muza liecil pan dedik na atopicky ekzem, bolo to pred 10 rokmi, najprv sa to rapidne extremne zhorsilo tak na dva mesiace ale pri tom musel brat aj locoid aby to vobec prezil. Pamatam sa ze v noci ani spavat nemohol. Potom sa to zlepsilo. Drzim palce a hlavne vydrzat.