Baby chcem sa opýtať. Dávate si preplatiť zdravotný úkon od zubára?
Či ide o plombovabie či trhanie to je jedno.
Dáva vám zubár doklad o zaplatení o tom úkone? Ďakujem
Ano, vzdy mam doklad. Zatial som za seba este neziadala, ale za deti som si dala preplatiti rontgen, dentalnu hygienu, nocny strojcek a dokonca naposledy aj strihanie uzdicky u mladsej. Neveim aku mas poistovnu, ja mam VSZP a velmi jednoducho to funguje cez ich appku.
áno, dávam si preplácať. Zubár sa pýta, či potrebujeme bloček.
ak sa pytas na zubny benefit, tak ano, davam si preplacat do urcenej vysky, blocek dostanem vzdy ked nieco doplacam, mam union
@renka30 Aj VŠZP to má? Lebo viem, že Dôvera, preto som aj rozmýšľala, či tam ísť. Nikto mi vo Všeobecnej to nespomínal. A musí to ísť len cez aplikáciu alebo sa to dá aj inak?
...už roky...UNION, zatiaľ je to 150eur ročne...
@unicornlady VŠZP má benefitný program Peňaženka zdravia - pozri stránku https://prihlaska.vszp.sk/penazenka-zdravia
@renka30 len mne sa do tohto mobilu ani aplikácie nedajú dať, to mám taký starší. Nedá sa aj osobne len zaniesť blok?
Viem, že Dôvera to mala, že to si musíš týždeň nahlásiť, ak tam človek ide a do týždňa to priniesť.
Môj zubár totižto bloky ani nedáva (aj ho chcem vymeniť).
Ale teraz mi to na dentálnej dali, že nech si to môžem zaniesť do poisťovne, tak reku či stačí ten blok tam zaniesť.
@unicornlady toto veru neviem, je tam napísané, že prostredníctvom mobilnej aplikácie a ePobočky, skús si tam zavolať na tú ich linku, už som tam zo 2x volala, vždy mi ochotne poradili.
@renka30 ja som skúšala volať a vyhodilo mi, že neexistujúce číslo
spada do toho aj zubna pohotovost ?
Mám dôveru a dávam si preplatiť, vždy aj preplatili
Blocek musi davat, kvoli daniam... na to by som si potrpela. Preplacat si to nenechavam,VSZP to ma dako divne nastavene,nebudem sa im prosit o 40 eur. Som platila 110 za kaz. Tolko by mi asi nedali, opravte ma, ked sa mylim
@renka30 Tak teraz sa mi podarilo dovolať, a že dá sa to iba elektronicky, buď cez aplikáciu alebo registráciou cez epobocku (s tým, že to posielajú na účet), tam treba zadať tie údaje. (do 60 dní od úkonu)
Ale keď som sa chcela informovať, čo všetko preplácajú, nejak mám v tom troška chaos. Že ak platíte za niečo u zubára, treba sa informovať za čo, že za aký nadštandard. Veď neplatí sa všade za plombu a injekciu? Tam potom neviem, že ak si aj vypýtam bloček po plombovaní, tam mi teda niečo uhradia či nie? Lebo neviem presne, čo to je, že poisťovňa preláca bežné úkony (okrem preventívky a rontgenu je to čo? )
Mam dôveru a nič nenahlasujem, neriešim vopred. Od zubára si vypytam blok a cez appku nahram doklad.do mesiaca mam peniaze na úcte. Zatiaľ som takto riesila iba plombovanie a myslím aj liečivé výplne. Manželovi aj dentálnu preplatili - to mal peniaze na úcte tuším do týždňa…
Zatiaľ nie, ešte som nikdy nedostal bloček, dôvody boli rôzne.
Až keď komplet dokončí tak dá na celú sumu, potom tu nie je setrička tak nevie, potom nejde tlačiareň, alebo to nejako zahovorí.
@basska_b preplatia ti aj 100€, a ak si das do penazenky zdravia aj deti a manzela, tak mas celkovu sumu, ktoru mozes cerpat 400€/rok - ja som si za seba este tento rok nic nedavala preplatit, ale za deti uz cca 200€ mi vratili - za rontgen, dentalnu hygienu, strojcek a strihanie uzdicky. Mne sa to oplati poslat aj za 40€, hlavne je to 2 minutova zalezitost, kym to poslem...
@meringe70 a ako to tam prosím ta nahraš?
@unicornlady preplacaju zubne ošetrenie a anesteziu. ja som dokonca minule zistovala ukon, ktory mi telefonicky nevedeli potvrdit, ci ho preplacaju ale potom mi zavolali naspat a potvrdili, ze aj taky ukon preplacaju (nevedela som presny nazov, tak si to ten operator prezistil a zavolal spat)
@unicornlady máš deti, známych , rodinu vo VšZP ? Urobte si skupinu, u zubára ti preplatia aj 120 potom. Ja som tak prihlásila sestry,rodičov a starých rodičov, im prišli len Grid karty a ja to všetko riešim cez Pc, čiže tam stačí len jeden aby mal prístup, ten bude aj žiadať, vy mu budete len posielať bločky. Čo preplácajú je na nete, napr zuby,dentálnu hygienu, nepovinné očkovania...
aplikácia VŠZP, menu - peňaženka zdravia, získať 100e pre jednotlivca, zadáš číslo účtu, vyberieš za aký úkon a ďalej vypĺňaš len to čo sa ťa pýtajú - údaje z bločku 🙂
@meringe70 ďakujem 🙂
Pravdaze, ale toto robi automaticky tvoja zdravotna poistovna, ak s nou ma zubar zmluvu.
Cize neplatim plnu cenu plombovania, ale napr. len 40 EUR.