Akè su vaše skusenosti s darovanim krvi? Kde ste darovali krv a aky bol personál? Mali ste aj nejakè občerstvenie a preplatenie cestovnèho?
Som objednaná v BA v Ružinove e chcem vediet aj vaše skusenosti. Ďakujem
Cestovne sa nepreplaca. Inak pohodka. Dostanes teraz keksik, 3e gastro listok a co sa tyka obcerstvenia - v Kosiciach automat na kavu, kde mozes pit co len chces z neho zdarma a aj viac x po sebe a potom este tesne pred odberom cista voda alebo caj, zasa kolko chces mozes pit. V zavislosti od poistovne aj nejake vitaminy mozes dostat potom.
V Ruzinove ti preplatia aj parkovanie pred nemocnicou, resp, nemusis platit
@voucher ďakujem to viem mám UNION tá ponuka vitaminy pre darvo krvi 🙂
@bbebe ďakujem to som nevedela 🙂
@sissy27 ďakujem za informácie 🙂
@dominika1369 v Ruzinove na tranfuznom az na par vynimiek nie su zrovna 2x prijemni doktori. Clovek by si pri nich myslel, ze darcov krvi je az nadbytok.. Ale sestricky su tam mile.
V Narodnom onkologickom ustave odoberu krv, z nej extrahuju iba to co im treba pre pacientov a vratia. Cize minimalny zásah.odmeny pre darcov su o dost vyššie. Ale predodberovy postup je trochu narocnejsi, to vsak znamena ze lepsie vysetrenie zdravotneho stavu a pre darcu viac odborné
Ahojte, trochu to tu obnovím. Chceme ísť s mužom darovať krv, už sme sa aj objednali. Ako to tam funguje? Prídeme, vyplníme nejaký dotazník, vezmú nám krv na kontrolu a keď bude vyhovovať, môžeme darovať? A potom? Treba sa tam nejaký čas zdržať alebo sa dá ísť rovno domov? Resp. domov alebo do práce? Treba nejaký šetriaci režim v ten deň či dá sa normálne fungovať?
@dominika1369 ja chodievam do ružinova alebo na Kramáre. Personál super, ale to asi na každej transfúzke, predsa len tam nechodia pacienti sa hádať a sťažovať, takže aj personál to tam má príjemnejšie. Občerstvenie je, pred odberom čaj (koľko chceš), po odbere keksík, káva a gastrolístok. Cestovné neviem o tom že by preplácali, predsa len tam asi nikto necestuje kvôli odberu cez pol republiky.