Dobrý deň, máte niektorá skúsenosť s darovaním krvi v poslednych dňoch menštruácie? Súrne by som potrebovala ísť krv darovať , viem že všeobecne sa ísť počas a tesne po neodporúča, avšak menštruáciu nemávam vôbec silnú a väčšinou sa cítim fajn. Ak budem mať výsledky dobré, vezmú ma?
Ďakujem
Ja si pamatam, ze ako studentka som bola darovat pocas svojich dni a nechceli ma vziat. Ale to asi zalezi aj od celkovych vysledkov a ako sa clovek citi, inak si to vysvetlit neviem. Mozno mali pocit, ze by som sa tam zlozila po dalsom ubytku krvi. 😀
Takto darovať krv cez menštruáciu sa nesmie pretože hrozí riziko veľkej straty krvy
Statne nemocnice vyslovene pisu, ze menstruacia je prekazka pri darovani. Malo cervenych krvniek. Ak ides do sukromneho zariadenia, lebo chces za odber peniaze, tak tym je to jedno.
chodim roky darovat krv a nikto sa mi nikdy nepytal, ci mam menzes...daj si zelezo a plnohodnotnu stravu a ak sa citis fajn, malo by to byt v poriadku
@kittykat22 kde to pisu statne nemocnice? v ZA ani v KE som ziadny taky oznam nevidela a ani v papieroch, co sa vyplnaju sa nepytaju na menstruaciu.
Ani mna sa nikdy nepytali na menzes. Ono zase pri normalnom menzese ta krvna strata nie je velka, takze ziadna panika 🙂
Ďakujem vám za odpovede, ja to teda skúsim, lebo potom už iná príležitosť veľmi nebude 🙂
@veselo_neveselo Ano, odporucaju po skonceni MS, ale teraz u nas sa objednava na presny termin, tak niekedy ti je tazko si zariadit..ale tiez si myslim, ze ak nekrvacas nadmerne, tak ta strata krvi pri menstruacii nie je velka..ako hovorim, bola som teraz na 4.den MS (posledny den u mna) a hemoglobin som mala ako inokedy..a nikto sa ma na menstruaciu ani nepytal
@kittykat22 dakujem fakt som to nevedela ako som pisala v dotazniku taka otazka nie je a ziadny dr to tam neriesil
@lius prirodzene sa asi aj predpoklada, ze ked ma zena menstruaciu ktora je silna, tak asi na darovanie krvi nema pomyslenie 🙂
@kittykat22 tak ja mavam slabu menstruaciu a minuly mesiac tesne po som mala 131 hb na odbere, takze je to individualne
Prednedavnom som bola tesne pred menstruaciou (resp v case meskania) a nechceli mi velmi krv vziat ale hemoglobin som mala ok tak nakoniec suhlasili a o par hodin po darovani som dostala menstruaciu a vsetko bolo ok 🙂 tiez nemavam silnu
@lius vsade sa.pise ze pocas menštruačného cyklu nie je vhodne darocat krv,nie je to zakazane nikde veru