Darovanie krvi

3. jún 2024

Ahojte, rada by som isla prvy krat darovat krv, pri preventivke mi vysla odchylka v hodnotach na stitnu zlazu a vysoky cukor. Myslite ze by som mohla ist darovat krv? Urcite si zavolam aj do odberneho miesta. Pripadne mozu zistit pri darovani krvi nejake zavazne ochorenie? Dakujem za odpovede 😊

pribinak
3. jún 2024

Ak ti vyšiel vysoký cukor tak nie si vhodná osoba na darovanie krvi
Pre svoje vlastne dobro sa objednaj k diabetologovi

pukina
3. jún 2024

Inak vsetky odpovede si vies najst na stranke NTS, vo FAQ zodpovedali hadam uz na vsekty mozne otazky

cukroska
3. jún 2024

Môžeš ak vypíšeš pravdivo dotazník a prejdes kontrolou u nich aj krv tak áno. Myslím,že nepatrné odchýlky nevadia. Ak neskúsiš nezistíš.

e1i
3. jún 2024

@pribinak nie je pravda. Mama ma dia na pad a bola darovat krv.

pribinak
3. jún 2024

@e1i ja chodím darovať krv a moja skúsenosť je, že DIA odmietajú

pribinak
3. jún 2024

@e1i zaujímavé, že aj teraz čo so čítam, tak som našla info, že DIA nemôžu darovať krv , napr

e1i
3. jún 2024

@pribinak bolo to konzultovane s dr na nts a darovanie povolil.

butterflyeffect
3. jún 2024

Kedze som uz predtym darovala tak ma raz volali sami ze potrebuju akutne moju krvnu skupinu, dosla som skoro rano, nemala som idealny tlak kedze som malo spala-kyvli rukou ze nevadi ze to suri ale zo vzorky mi vyslo ze mam malo zeleza, tak povedali ze nemozem darovat…. Myslim ze ak budes mat v krvi odchylky, tak nebudu chciet.

e1i
3. jún 2024

@butterflyeffect stitnu zlazu ani glykemiu pri testoch pred darovanim nekontroluju. Iba bezny KO + ALT

stvura
4. jún 2024

@pribinak jej vysiel len mozno troska vyssi cukor, predpokladam ze neuziva lieky. Samozrejme ze diabetici, ludia co uzivaju tabletky na tlak nemozu darovat. Darovat moze zdravy clovek s vysledkami ktore su v norme. Vyradia odchylky ak im nesedia prave tym krvnym testom. Tlak nie je az taka velka preklazka ak je len troska vyssi (nizsi vyradia lebo osoba by mohla odpadnut) lebo odberom sa znizi.
Autorka, prezri si vsetko na stranke, v apke NTS, prip. si zavolaj. ak mas vela casu chod kludne darovat, ak sa im cokolvek nebude pozdavat ta vyradia bud po dotazniku alebo po odbere (este je potom konzultacia u lekara)

autor
4. jún 2024

@stvura ano vysiel mi len zvyseny. Ďakujem Vám, pojdem skúsiť 🙃

pipinda27
5. jún 2024

@stvura ahoj. Pri darovaní sa berie vždy vzorka krvi, ktorá sa hneď vyhodnotí, tak keby zistili, že nie ste vhodný kandidát, tak vám krv neodoberu.. 😉

stvura
6. jún 2024

@pipinda27 cakam na diamantovu plaketu 🙂 - takze je mi to zname, aj som jej to pisala vyssie - u nas v NZ vyradia uz v dotazniku lebo tam je otazka ktora sa cukru a tlaku tyka. Inac ak by darovala v mobilari tak ju nevylucia, normalne si oddaruje lebo tie vzdorky nie vzdy vyhodnotia v ten den 🙂 - az na druhy den pisu vysledky.

pipinda27
19. jún 2024

@stvura gratulujem k diamantovej plakete.. ja som len není dávno začala.. 🙂