Dobrý večer. Prosím Vás, nájde sa tu niekto, kto daroval kostnu dreň? Zaujíma ma presný postup ako to funguje...
@veronkaska ja som dostala transplant, zavisi od vela faktorov, najcastejsie sa odobera z ruk, z jednej ruky krv vychadza do separatora, separator vyberie kmenove bunky a zvysok sa vracia do druhej ruky, clovek musi nejaky cas lezat, ale ten pocit, ze niekomu zachranim zivot je neskutocny
@magimi 🙈 lenze ten odber sa robi takto, kostna dren/kmenove bunky je jeden a ten isty proces...ten nazov kostna dren je viac medzi ludmi zauzivany, ja som sedela pri mojom bratovi, ked to podstupoval a potom som "kostnu dren" = kmenove bunky dostala do tela, takze viem, o com hovorim
@msnesquik niekoľko krát som bola pri odbere kostnej drene a bralo sa to priamo z kosti...
https://www.registerdarcovkostnejdrene.sk/ako-p...
Aj tu to tak je popísané.. akurát píšu, že odber kmeňových buniek sa robí v dnešnej dobe častejšie.
Ty si dostala a tvojmu bratovi brali kmeňové bunky. Autorka sa pytala na odber kostnej drene, aj keď možno ani ona sama celkom nevie, čo vlastne chce darovať,