Dajú sa žlčníkové kamene zistiť z krvi?

15. dec 2023

Dievčatá mám podozrenie na žlčníkové kamene alebo na nejaký problém so žlčníkom. Časté grganie, pocit plnosti, ťažoba, bolesť chrbta. Lekár mi povedal, že z krvi (pečeňové testy, hodnota GMT či aká) vyzerá byť žlčník ok a že taktiež moč a hodnoty bilirubínu či urobilinogénu? neviem presne, mám v poriadku…že keby som mala takéto stavy už dlhodobo, že by to krvný obraz a moč ukázali. Neviete, či to je pravda prosím? Ukazalo sa vám na bežných krvných odberoch, keď ste mali problém so žlčníkom? Ďakujem.

martinmmartin
15. dec 2023

pytas sa tu na fore ci ta tvoj lekar oklamal?

autor
15. dec 2023

@martinmmartin presne som na toto čakal🤣 nikto nehovorí, že ma oklamal, ale čítala som tu už diskusie, že z bežnej krvi sa problém so žlčníkom nedá zistiť, tak sa pýtam na reálne skúsenosti ľudí 🙂

ibatanecnica
15. dec 2023

toto môže byť aj reflux, aspoň mne sa takto prejavoval. a na sono ťa neposlal?

stanulienkat
15. dec 2023

Kamene ti ukaze USG. A dodrziavas pitny rezim a zdravo sa stravujes, ked mas taketo tazkosti?

autor
15. dec 2023

@ibatanecnica nie🙄 práve sa tam snažím dostať ako samoplatca…som tehotná, všetci sa vyhovárajú na to, ale problém s tým mi začal už cca mesiac pred otehotnením, bola som objednaná na gastro, ale keď som povedala, že som tehotná bez vybavovania mi zrušili termín🙈

autor
15. dec 2023

@stanulienkat stravujem sa zdravo, navyše som tehotná, tak sa snažím do seba nepchať bludy.. pitný režim dodržiavam

autor
15. dec 2023

@ibatanecnica inak presne mi povedali na tom gastre, kde som mala isť, že podľa príznakov to bude reflux🤷‍♀️ brala som voľnopredajný helicid, bolo to lepšie..problémy s trávením takmer úplne vymizli ale ostala bolesť chrbtice

ibatanecnica
15. dec 2023

no tak potom je to jasné a bolesti chrbta s tým nesúvisia. Zhoda náhod

veronicka1901
15. dec 2023

Nie, žlčníkové kamene vidieť až na sone ( nemám osobnú skúsenosť, ale svokra, aj známa to tak mali).
Zle výsledky krvi však môžu indikovať problém, napríklad nízke železo, zlé pečeňové testy atď.
Dôverovala by som lekárovi.

stanulienkat
15. dec 2023

No ked si tehotna, tak tam hladaj odpoved. Je to obrovska zmena, nielen hormonalna pre organizmus. Moze to byt reflux. Nejest vyprazane, mastne,mentolove, kofeinove...atd. Jest mensie porcie. Neskor ti zacne babo tlacit na zaludok a bude horsie...

veronicka1901
15. dec 2023

@stanulienkat lenže ona píše, že problémy mala už aj predtým

autor
15. dec 2023

@stanulienkat
@veronicka1901
Áno baby, problémy mi začali asi mesiac-mesiac a pol pred otehotnením..tie žaludočné…s chrbticou sa trápim hádam už aj dlhšie..vždy vyhľadam fyzio, masérov, rozmasíruju a chvíľu je dobre, potom sa to vracia…vraj tam mám spazmy, ale čítala som, že tie sa práve tvoria aj pri žlčníkovych kameňoch..bolí ma len pravá strana chrbta..no a k tomu sa potom pridružili tie ťažkosti s trávením a v tehu na začiatku sa to rapidne zhoršilo…potom to prešlo a teraz je relatívne ok, sem tam mi je ťažšie, alebo sa cítim plnšia, alebo zaha ale to pripisujem už tehu skôr…

stanulienkat
15. dec 2023

Chrbtica vôbec nemusí súvisieť so žlčníkom.

autor
15. dec 2023

@stanulienkat ďakujem, verím, že to ani nebude ono🙏 už len to by mi teeraz v tehu chýbalo

veronicka1901
15. dec 2023

Tlač na lekárov, žlčníkové kamene nie sú sranda. Podľa mňa by ti to na sone vedeli pozrieť ešte. V ktorom týždni si?

autor
15. dec 2023

@veronicka1901 v 20tt. V pondelok idem na sono niečoho iného, tak ich chcem poprosiť o pozretie žlčníka🙏 snáď to bude možné.

kacena4
15. dec 2023

ano lekar ma pravdu ak by to bol zlcnik zaoalovy marker by to ukazal, za mna smer gastro a poriadne vysetrenie, kludne to moze byt ken prerastenie mikroflory criev zisti to sibo test a pod. ine veci

autor
15. dec 2023

@kacena4 ďakujeem pekne 🙏
Tak baby bola som nakoniec u dr. len na palpačné vyšetrenie, prehmatal ma celú, povedal, že to podľa neho na žlčník nevyzerá, že za seba to vylučuje, ale poslal ma na sono na budúci týždeň, nech to mam 100%…verím teda, že to nebude žlčník ani žiadne kamienky a poodobne…

lusyc
15. dec 2023

Sono čoho máš plánované?

autor
15. dec 2023

@lusyc žlčníka, dal mi chirurg vymenny listok na sono…

oriesocek
16. dec 2023

Ja mám zlcnikove kamene a robia mi aj problémy. Z krvi to nezistia, ak nemáš zápal... ja mám ukážkové výsledky krvi... kamene bez zápalu sa zistia iba cez ultrazvuk...

taktotedanie
16. dec 2023

Ak su hodnoty krvi v poriadku zlcnik mas v poriadku
Da sa to zistit len usg
Pokial si tehotna nikto s tebou nic riesit nebude, musis vydrzat kym porodis
Aj keby si kamene mala cosi nemyslim operovat ta nikto tehotnu nebude